Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортен клуб по тенис на маса "Враца" - лидер в класирането на "А" група

Спортен клуб по тенис на маса "Враца" продължава да води в класирането на "А" група по тенис на маса, това стана факт след изигравенето на срещите от 2-ия кръг на държавното отборно първенство, домакин на което беше градът под Околчица.

Отборът на СКТМ "Враца" спечели и четирите си мача - с "Тетрон" /Плевен/ 4-1, "Роко" /Шумен/ 4-2, "Мадлен 2" София 4-0 и "Роса 1" Попово 4-1.

След надпреварата два отбора завършиха с пълен актив - "Враца" и "Габрово", които спечелиха по 8 точки и оглавяват временното класиране с актив от 21 точки, но врачани имат победа в директната среща. Следват отборите на: "Етър" с 19 и "Кабаков" /Шумен/ със 17 т. Съставите на "Роко", "Роса 1" и "Мадлен 2" имат по 14 точки, а плевенският "Тетрон", който е изграден само от юноши, е последен с 12 точки. Последния турнир ще се играе в Плевен и след него ще стане ясно кой отбор ще е новия член на елитната група по тенис и кой ще играе на бараж.

За СКТМ "Враца" играха - Калоян Зашев /3 победи и 2 загуби/, Петър Караджов /5 победи и 1 загуба/ и Мартин Търновалийски /4 победи и 1 загуба/. На двойки Зашев и Караджов спечелиха всичките си четирите срещи. В състава бяха картотекирани също Красимир Ангелов, Йоан Иванов, Теодор Петров и Вихрен Михалчев.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна