Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ботев" развали празник на "смърфове"

"Ботев" направи решителна крачка към оцеляването си в "А" футболна група, след като победи с минималното 1:0 "Локомотив" насред Пловдив в историческия мач, с който "смърфовете" трябваше да открият изкуственото осветление на стадиона си. Празникът в квартал "Лаута" продължи до 89-та мин. на мача, когато резервата Иван Коконов беше изведен сам срещу вратаря Господинов и с лекота нападателят го матира за 0:1. А 4 500 зрители по трибуните си тръгнаха тъжни от стадиона.

Иван Коконов

Мачът започна равнойстойно, но постепенно домакините упражниха натиск, който обаче не даде резултат. В 36-та мин. проби отдясно и пададе към Андрей Атанасов, който беше повален в наказателното поле. Реферът Христо Ристосков обаче даде сигнал играта да продължи и не уважи претенциите на врачани. В 40-та мин. Якимов едва не си вкара автогол при опита си да отбие опасно центриране на Юруков. Преди почивката гостите извършиха накуп две принудителни смени, като играта напуснаха Якимов и Альошев, а на техните места заиграха Коконов и Асен Георгиев.

След почивката двата отбора продължиха да се надлъгват. В 62-та мин. дясната греда спаси вратаря Христо Митов от попадение за домакините. Малко по-късно Атанасов беше изведен сам срещу стража на пловдивчани, но нападателят сгреши. В 71-та мин. и Алесандро Маркети беше оставен на стрелкова позиция, но ударът му беше париран от Кирил Котев. Кинжалният удар на Коконов в края обаче беше достатъчен за трите точки, които "Ботев" спечели. Това беше и първият успех на врачани през пролетта. Следващият мач на "Ботев" е в неделя, когато те посрещат аутсайдера "Миньор" /Перник/, чийто треньор Николай Тодоров-Кайзера вчера хвърли оставка. След срещата Антони Здравков заяви само, че честити победата на всички във Враца и почитателите на честната игра, които уважават труда на "Ботев".

"Можехме да бием и с повече, но пропуснахме доста шансове. Нека се порадвае на победата, утре ще коментираме повече", обеща по мобилния си телефон от Пловдив наставникът на врачани, който в Пловдив изтърпя наказанието си да не води отбора в една среща.

СТАТИСТИКА:

ЛОКОМОТИВ: Господинов, Садула /56 Абушев/, Марков, Кавдански, В.Георгиев, Атанасов, Златински, Котев, Юруков /69 Диего/, Стефанов /76 Мирчев/, Маламов.
БОТЕВ: Митов, Куанг, Савич, Маркети, Альошев /45 Ас.Георгиев/, Николов, Якимов /44 Коконов/, Висенте, Атанасов, Илиев, Христов.
ГОЛМАЙСТОР: 0:1 Коконов /89/
ГЛАВЕН СЪДИЯ: Христо Ристосков; стадион „Локомотив” - 4 500 зрители.
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Кавдански /Л/; Маркети и Висенте /Б/.

Вчера:

Локомотив (София) - Славия 1 : 0
Пирин (Гоце Делчев) - Левски 1 : 1
Черно море - Монтана 2 : 1
Миньор (Перник) - Черноморец 0 : 1
Литекс - Етър 6 : 1
Берое - Ботев (Пловдив) 2 : 1
Локомотив (Пловдив) - Ботев (Враца) 0 : 1

Днес от 19 часа:

ЦСКА - Лудогорец

По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени