Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стоев: "Нападението е това, което куца на отбора на "Монтана"

"Монтана" падна с 1:2 при гостуването си на "Черно море" /Варна/ в мач от 21-ия кръг. Загубата утежни още повече положението на монтанци в борбата за оцеляване в елита. Домакините поведоха още в 5-та минута, когато Георги Илиев подаде към Симеон Райков, който центрира в наказателното поле на "Монтана" и с глава Бергонси прати топката във вратата на Христо Иванов. Пет минути по-късно монтанци можеха да изравнят, но Георги Китанов изби ударът на Йордан Тодоров – Паро.

В 24-та минута "Монтана" успя да стигне до равенство. Мартин Дечев центрира в наказателното поле на "Черно море", а след рикошет топката стигна до Дани Младенов, който шутира без подготовка в долния десен ъгъл на Китанов за 1:1.

В 39-та минута Георги Илиев стреля от пряк свободен удар и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Христо Иванов за 2:1. "Монтана" изпусна отличен шанс да изравни резултата срещу "Черно море" в 55-та минута, когато Георги Китанов сбърка фатално и изпусна топката в краката на Даниел Младенов, който бе останал сам на празна врата и стреля, но над напречната греда.

"Може и да звучи парадоксално след загубата, но "Монтана" направи най-добрия си мач срещу "Черно море" от както аз съм треньор. Момчетата показаха характер и играха много добре особено през второто полувреме. За съжаление за добра игра не се дават точки. Това което продължава да куца на отбора е нападението. Не можем да нанесем последния точен удар към врата на противника. Предстои ни мач с "Берое". Трябва да бием - друга алтернатива пред отбора няма", заяви треньорът Стойчо Стоев.

Въпреки тежкото положение в което се намира Монтана на последното място специалистът е оптимист. По думите на Стоев все още има проблеми със завършващата фаза на играта.

В неделя монтанци приемат "Берое" /Стара Загора/. Мачът на стадион "Огоста" е от 17 часа.
По публикацията работи: Любо Андреев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна