Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Врачанското СОУ "Христо Ботев" общински първенец по футбол за момичета и девойки

СОУ "Христо Ботев" от Враца спечели общинското първенство по футбол за момичета и девойки, което се проведе в двора на друго елитно училище в града - СОУ "Козма Тричков". 4 отбора се пуснаха в надпреварата, която се организира от общинската управа и БФС, съобщи треньорът на женските футболни отбори от Враца Палвин Тодоров:

"Турнирът е от програмата Ученически игри за развитие на женския и девическия футбол. Основната ни цел е да попълним съставите на двата врачански клуба- "Феникс" и "Ботев" с нови момичета."

По пътя към успеха футболистките от СОУ "Христо Ботев" преминаха с 3:0 над СОУ "Козма Тричков", 4:1 над Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство и с 5:1 над Природо-математическата гимназия. "Математичките" останаха втори в крайното класиране, след като победиха с 5:0 "Козма Тричков" и 4:1 Професионалната гимназия по туризъм и ресторантьорство, която пък остана на трето място след изразителна победа с 8:1 над домакините на надпреварата.

Павлин Тодоров наблюдаваше зорко изпълненията на момичетата и си хареса няколко от тях за формациите, чийто наставник е: "В почти всички училищни отбори има момичета, които тренират, надявам се покрай тях и други да се запалят. Предстои сформирането на Северозападна лига с 8 отбора, турнирите започват пролетта, а сега попълваме отборите."
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!