Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галаконцертът на младите фолклорни таланти на програма "Хоризонт" е от 14 часа

Галаконцертът на младите фолклорни таланти на програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" е днес от 14 часа в Първо студио на Българското национално радио.

Над 100 деца от цялата страна, които пеят и свирят на български народни инструменти, ще огласят ефира. Концертът ще бъде излъчван и на живо и можете да го гледате на интернет страницата на радио "Бинар". Преди това, в 13 часа гостите на концерта ще присъстват на откриването на изложбата от картини на Петя Иванова, част от които тя ще подари на децата. Ето какви са нейните мотиви да направи тази изложба:

Платна рисувам от около половин година. Иначе, рисувам от доста години. Идеята на изложбата е изкуството да стигне до хората по възможно най-вдъхновяващия начин, а за това името на изложбата е "Изкуството извън рамка", защото когато едно нещо е извън рамка, то по-лесно стига до хората. Не са им нужни специални познания, за да го разберат. Просто разчитат на това, което е вътре в тях. Реших да даря три картини на участниците в "Млади фолклорни таланти" за това, защото считам, че децата са нашето бъдеще, колкото и тривиално да звучи. И когато аз бях малка, винаги се намираше някой, който да ме вдъхнови. Моята цел, ако така мога да го кажа, е именно да вдъхновя децата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени