Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въоръжен грабеж на банка е извършен в София

| обновено на 19.02.14 в 11:20
Снимка: БГНЕС

Петима мъже обраха клон на банка в столичния квартал "Хаджи Димитър" минути преди 9 часа тази сутрин.

Единият от нападателите е бил въоръжен с автомат "Калашников". Леко пострадал е охранителят на банката, който е бил ударен с приклада по главата.

Нападателите влезли в банката минути преди тя да отвори, когато в помещението са били само касиерките и охранителят. Мъжете са счупили стъклото на вратата, ударили с приклада на автомата бодигарда и заплашили служителите с оръжие.

Повечето от живеещите наоколо хора са чули единствено звука на линейките и полицейските коли.

Противоречива е информацията за това колко пари са били взети от банковия клон. От полицията в София уточниха, че нападателите са откраднали част от сумата, която се е намирала в помещението. По информация на "Хоризонт", преди да отвори банката, в клона са били заредени около 200 000 лева. Управителят на клона Васил Христов заяви: 

Извършен е опит за въоръжен грабеж тази сутрин. Дори да има някакви откраднати пари, искам да успокоя вложителите, че всички суми са застраховани. Охранителят, за който знаете, че е наранен, ударен е леко в главата, вече е в болница.

Петимата мъже се издирват от полицията. Това е поредният обир на банков клон в София. Преди дни неизвестни обраха банкомат, намиращ се във фоайето на банка в центъра на града.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна