Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8 милиона лева са осигурени за еднократна помощ за най-бедните

Снимка: БГНЕС

Малко над 8 милиона лева са осигурени за най-бедните, които ще получат еднократна финансова помощ от 30 лева след края на отоплителния сезон. Това каза в Карнобат министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. Той уточни, че идеята е да бъдат компенсирани и тези крайно нуждаещи се, които не получават енергийни помощи.

Очаква се еднократната финансова помощ де бъде изплатена до края на месец март, каза още Хасан Адемов. По думите му целта е да получат компенсации и тези социално социално слаби, които са лишени от помощи за отопление, защото доходите им надвишават с минимални суми допустимата граница:

Другата група, която е предмет на тази еднократна финансова помощ, е групата на хората, които не са имали шест месеца регистрация в бюрата по труда. Третата група е на хората, които, знаейки, че техният доход надвишава необходимия доход, са се отказали от кандидатстване. Сега ще бъде несправедливо да не ги включим в тази група и това са около 4-5 хиляди човека, които сега, ако си подадат документите, ще имат право да получат такава еднократна финансова помощ.

При откриването на комплекс за социални услуги в общността "Надежда“ Хасан Адемов заяви, че в Бургаска област има 48 социални заведения, в които са настанени 1400 души, а Карнобат е модел за социална община.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!