Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж е стрелял три пъти пред офиса на Бареков в централата на "България без цензура"

| обновено на 02.03.14 в 18:31
Снимка: БГНЕС

Стрелба по централата на партия „България без цензура“ е имало снощи, малко след 22 часа. Млад мъж е произвел три изстрела пред офиса на столичния булевард „Черни връх“, твърдят от „България без цензура“. Стрелбата е била точно пред кабинета на лидера на партията Николай Бареков. Изстрелите са произведени с газов пистолет. Полиция е посетила мястото.

Бареков твърди, че е работил снощи до късно и заедно с ръководството на партията е имал заседание в централата. След като си тръгнали, мъж е открил стрелбата.

Приемам това като опит за сплашване и провокация!, заяви Бреков минути след случката.

Бареков се появи пред медиите този следобед с бронежилетка. Каза, че го прави за да се подиграе, а не за да се пази.  Лидерът на България без цензура обясни, че в съботния ден, в офиса си е провел над 20 срещи. Вечерта при него на бул.Черни връх е бил и синът му, който е на 8. После пусна запис от охранителната видеокамера на ъгъла на сградата, където е офисът на партията. За по-малко от 50 секунди се вижда как мъж стреля във въздуха. По-късно полицаите намират три гилзи от газов пистолет. Според Бареков има ескалация на инцидентите свързани с партията му.

Първо започнахме с фекалиите, с пирони, с презервативи. Минахме през палеж на офиса в Стара Загора. Имаше заплаха, по която прокуратурата и МВР работят в момента за живота ми. Това, което се случи вчера - то е вече най-остро като мероприятие - най-шумно, най-провокативно. Сватбарският начин, по който са произведени изстрелите, според мене, отвежда към заплашване, към стресиране и към унижение пред хора, с които евентуално съм бил в офиса.

От полицията заявиха, че издирват стрелеца. Не са ясни причините за случилото се.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна