Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 5 август

© Снимка: А.Николов

 

водеща: Светлана Вълкова

Започваме с радиотеатър – поредната постановка от проекта на Радио Варна „Чуваш ли театъра?” беше представена снощи в ефира на медиата и пред публика в Концертното студио. Ще чуете режисьора Костадин Бандутов, реакцията на публиката и автора на пиесата „Морски шах” – Атанас Стойчев

След 15,30 с Пламен Михайлов – председател на „Фотографско общество-Варна” ще говорим за фотоконкурса „Предпремиера на едно кметство”, който се провежда от 3 август до 7 септември във Варна. Той дава шанс да бъде заснета сградата на кметство “Одесос”, преди официалното й откриване.  

В 16,05 ще се разходим из Панаира на занаятите във варненската Морска градина – там срещнахме Роси Миткова от Монтана, която ръчно плете автентични български чорапи.

Ще анонсираме и събитията днес от Международния фолклорен фестивал „Варненско лято”.

Между 16,30 и 17 часа ще дискутираме темата „Варна – кандидат за Европейска столица на културата 2019 година”, гости в студиото ще бъдат Жана Андреева – директор на Дирекция „Култура и духовно развитие” в Община Варна и Енчо Чакъров – експерт.

След 17 часа в рубриката „За изкуството интимно” ще си спомним за отишлия си преди две години художник и музикант Едмонд Демирджиян и за неговите пристрастия в музиката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени