Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигуларят Хари Ешкенази - гост в рубриката "За буквите на българите"

Този уикенд серията „Фортисимо фамилия“ продължи с „Приказки за китара“, които се проведоха в зала „България“. В срещата с децата актрисите Стефания Колева и Ангелина Гаврилова съюзиха силите си със солиста Цветан Недялков под диригентството на Найден Тодоров, за да разкажат интересни истории за китарата като инструмент и да изпълнят разнобразни класически произведения, в които тя има водеща роля.

В новата рубрика „За буквите на българите“ на предаването „Закуска на тревата“ ни гостува създателят на една от другите програми от семейство Фортисимо,"Фортисимо Клас“ - световноизвестният цигулар Хари Ешкенази. В програмата виртуозът запознава децата от малките класове с деветте основни класически инструмента, които съдържа всеки оркестър, за да опознаят и обикнат музиката завинаги.

Хари Ешкенази продължава семейната музикална традиция и започва да свири на цигулка едва 4-годишен, още преди да научи буквите. Как протича "сприятеляването" му с цигулката и книгите ще научим от разговора на Валерия Николова.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени