Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Манукян: Необходими са 60 000 лв. за Рехабилитационен център за деца със синдрома на Дюшен в Бургас

Снимка: БГНЕС

Необходими са 60 000 лева за изграждане на Рехабилитационен център за децата, страдащи от синдрома на Дюшен, в Бургас. Това каза диригентът Левон Манукян, заместник-председател на фондация "Щедрост за живот" по повод започващата благотворителна кампания в подкрепа на деца, страдащи от прогресивна мускулна дистрофия тип "Дюшен". Заболяването е нелечимо и засяга само момчетата. Няма специализирана техника за лечението. НЗОК отпуска средства за 40 специализирани рехабилитационни процедури, а световните стандарти изискват ежедневни сесии, допълни Манукян.

В Бургас са около 10 деца, в България  - около 100 са регистрирани. С концерти, с ДМС, с банкови сметки, с благотворителни мероприятия, изложби - по всякакъв начин ще събираме пари, като се обръщаме към много известни български имена, които да подкрепят морално с името си нашата кампания и в списъка фигурират и две световноизвестни имена, с които аз всъщност съм работил като диригент.


Целта ни е да се открият рехабилитационни центрове в България. В Бургас са необходими около 60 хиляди лева, за да можем да подпомогнем този рехабилитационен център и да осигурим специалист-рехабилитатор, логопед, психолог и музикотерапевт.

Интервюто на Петър Волгин с Левон Манукян можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна