Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жалба забавя ремонтите на улиците във Враца

Снимка: Жоро Александров

Мащабните ремонти на улиците във Враца ще се забавят най-малко с 15 дни заради жалба до Комисията за защита на конкуренцията. Общината обяви обществена поръчка за 7 млн. лева за реконструкция на уличната мрежа след изкопните дейности по водния цикъл на града.

Процедурата за избор на изпълнител се обжалва от фирма, създадена преди три години, каза кметът на Враца Николай Иванов и допълни:

Справка в НОИ показва, че от създаването си досега на практика средногодишно фирмата разполага с две заети лица. За оборота й твърди, че са заложени институционни изисквания от страна на възложителя, които са необосновани прекомерно, а именно, участниците в процедурата да са изпълнили през последните пет години минимум три договора за реконструкция, основен ремонт, текущ ремонт на улични или пътни настилки. Няма да коментирам това, че без да се поставят изисквания за обема на извършените дейности, се иска някакъв опит през последните пет години, така че според мен твърденията за дискриминационни условия са меко казано несериозни, тъй като с тази жалба се изисква налагане на временна мярка спиране на процедурата. За мен това е опит за саботаж на процедурата.

Кметът на Враца допълни, че същото дружество обжалва обществената поръчка и за уличните ремонти в община Мездра, които също се финансират от публичната инвестиционна програма на правителството.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени