Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест заради отлагане на делото срещу кмета на Своге

Снимка: БГНЕС

Поредно отлагане на делото за злоупотреби  срещу кмета на Своге Жоро Цветков доведе до протест пред Съдебната палата. ВМРО и България без цензура са организатори на недоволството.

Пред Съдебната палата протестиращите поставиха чучело с глава от зелка, на която беше залепена снимката на кмета.  Те изразиха възмущението си, че делото срещу него за втори път не можа да се състои.
Надяваме се, че въпреки всички пречки на господина, който източи толкова пари в Своге, да се образува и да започне делото, казаха протестиращи.
Сред протестиращите беше и координаторът на ВМРО за София Стефан Грънчаров, както и Галина Стоянова, свидетел по образуваното досъдебно производство.
Грънчаров заяви:

Искаме справедливо решение на процеса. Не може да си позволява да се държи по този начин - да се краде от общината, да се работи против общината, да се заплашват хора в общината, да се работи като мутра от деветдесетте години. Познавам хора, които са били заплашвани заради това, че са застанали против кмета, че са застанали на страната на истината и справедливостта.
Галина Стоянова каза:

Той живее в Своге. В общината цари много голям смут. Хората се страхуват, притискани са, заплашвани са. Има образувано също досъдебно производство срещу неизвестен извършител за използване на технически средства за подслушване. В момента текат процесуално-следствени действия. Това е един малък град, хората се страхуват.
Протестиращите настояха кметът да бъде отстранен от длъжност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна