Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Магдалена Гигова разказва на децата за приключение със слон


Пътешественичката Магдалена Гигова гостува на предаването „Закуска на тревата“ с пътепис за провинция Гоа в Индия. Тя разказа на малките слушатели на семейното предаване за уважението към животните в тази страна, за поведението на „свещените“ крави, които се държат като домашни любимци по улиците, за казуса „куче в храм“ – как група монаси изнамират начин да прогонят куче, влязло в храма, без да обидят нито светеца, на който е посветен храма, нито кучето...

Безспорно най-вълнуващата част от разказа й е историята със слон. Необичайното беше не, че съм яздила слон, и друг път съм го правила, просто този път слонът ме къпа, като ме обливаше с хобота си като с душ, сподели събеседничката.

И понеже разговорът бе в дните преди Великден, Магдалена Гигова припомни на децата колко е важно да бъдат добри: Когато човек обича всяко живо и неживо същество, тогава е в хармония със света – не може да си ожесточен, не можеш да мразиш, не може да искаш да нараниш някого и съществременно да бъдеш цялостен и добър човек. Това просто противоречи на природата, на природните закони.

Чуйте цялото интервю с Магдалена Гигова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!