Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Папаризов: Чувствам се "на място" в СТО

Снимка: БГНЕС

Кабинетът определи Атанас Папаризов за представител на България в Световната търговска организация. До момента Папаризов  беше съветник на председателя на парламентарната комисия по еврофондовете. Той беше министър на търговията в кабинета на Жан Виденов. Беше министър и в правителството на Андрей Луканов и Димитър Попов. Папаризов беше и депутат в Европейския парламент.

Този пост е естествено продължение на моята работа по въпросите на Световната търговска организация. Аз съм човекът, който подписа договора за присъединяване на България към СТО. Миналата година отново беше даден живот на многостранните търговски договори. С новия кръг от преговори, със споразумението за улесняване на търговията, с възраждане на работната програма по въпроси на земеделието, промишлеността, малките икономики, отново ще се вземат съществени решения. Чувствам се съвсем "на място" в СТО

Чуйте от звуковия файл какви са първите неща, с които ще се заеме Папаризов като представител в Световната търговска организация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна