Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йовчев: Изненадан съм, че авторитетна НПО може да изсипе толкова лъжи срещу България

| обновено на 25.04.14 в 11:23
Снимка: БГНЕС

Изненадан съм, че авторитетна неправителствена организация може да изсипе толкова откровени лъжи и клевети срещу България и да публикува неверни твърдения. Това е заявил министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, цитиран от агенция "Фокус" по повод доклада на международната правозащитна организация „Хюмън райтс уоч“, в който се посочват редица случаи на насилие върху имигранти на границата ни с Турция.

В доклада има неща, които са фрапиращи лъжи, което много лесно може да се провери, заяви министър Йовчев.

Вътрешният министър определи като нелепи твърденията на неправителствената организация, че на границата има войници, които с ботушите си малтретират бежанците.

Върху по-голямата част от българската граница е изградена система за постоянно видеонаблюдение и всичко, което се случва, се наблюдава, записва се и може да се провери. Затова можем да гарантираме и да потвърдим, че няма, не са налице и са изключени всякакви случаи на насилие, заяви министър Йовчев.

Може би част от откровените глупости в доклада щяха да бъдат спестени, ако беше потърсен и коментарът на засегнатата страна, казва министърът на вътрешните работи и привежда като аргумент в защита на страната ни добрата оценка на европейската гранична служба „Фронтекс”, на еврокомисаря Малмстрьом и последния доклад на Върховния комисариат по бежанците.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна