Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За втори път в Софийския градски съд започва делото срещу Александър Томов

За втори път в Софийския градски съд започва делото срещу Александър Томов и още трима души, подсъдими за източването на милиони от футболен клуб ЦСКА и комбината "Кремиковци".

Миналата година Софийският апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради съществени процесуални нарушения в обвинителния акт.

Делото отново е в началото си, защото според Софийския апелативен съд няма как въз основа на едни и същи доказателства двама от подсъдимите, сред които и Александър Томов, да бъдат осъдени, а другите двама оправдани.

След като получи делото от Софийския апелативен съд, Градският го върна на прокуратурата, която трябваше да коригира обвинителния акт за престъпленията, извършени преди повече от шест години.

И така процесът започна с разпит на вече разпитани свидетели, които обясняват пред съда, че почти нищо не помнят, така че се налага да бъдат четени старите им показания.

Самият Александър Томов, който, както и през 2008-а година, отново е силният човек в ЦСКА, заяви, че очаква оправдателна присъда, защото съдът и прокуратурата вече са независими.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна