Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наградите от конкурса „Бисерче вълшебно“ ще бъдат обявени на 14-и май

Снимка: БТА

Тези дни прикючи допитването „Бисерче вълшебно“ до децата от цялата страна. Те отговаряха на въпроса кои са любимите им книги, излезли през миналата година. За резултатите от допитването в студиото на „Закуска на тревата“ разказа Валентина Стоева, редактор „Детска литература“ в сайта „Аз чета“ и организатор за втора поредна година на "Бисерче вълшебно".


Положителното е, че макар и само две години след старта, в допитването тази година са участвали около 2 000 деца, почти двойно повече отколкото миналата година. Надеждите са чрез участието си децата да бъдат стимулирани да четат повече.

Валентина Стоева съобщи още, че на 14-и май на специална церемония ще бъдат обявени носителите на наградата „Бисерче вълшебно“ това са наградените книги и децата, които ще получат специални награди след жребий. В Нощта на литературата, която се провежда тази година също на 14 май, децата могат да чуят откъси от наградените книги. В двора на Международна фондация „Св. Св. Кирил и Методий“ на ул. „Васил Априлов“ N 3 Здравка Каменова ще пренесе децата в света на наградените книги.

Чуйте цялото интервю на Светлана Дичева с Валентина Стоева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени