Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голяма нарколаборатория разбиха в Сливен

Снимка: МВР

Разбита е голяма нарколаборатория  в Сливен, за която полицията има данни, че работи от половин година насам в частна къща. В момент на производство на синтетичния наркотик "Пико" са задържани двама души на 27 и 29 години. 

По-възрастният от двамата задържани е криминално проявен и лежал няколкократно в затвора за производство и разпространение на наркотици.

При полицейската операция са задържани и четирима купувачи на наркотици, които ще бъдат призовани в предстоящия процес в качеството на свидетели.

Иззети са 40 грама метаамфетамин, подвижна лаборатория и химически вещества за производството му. Нарколабораторията е работила за местния пазар. 

В полицията изчисляват стойността на 1 грам метаамфетамин на 25 лева, но на пазара той върви на цена 50-60 лева.

Нарколаборатория от този тип произвежда по 100 грама "Пико" дневно. 

Образувано е досъдебно производство по чл. 354 от Наказателния кодекс. Директорът на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски каза, че миналата година в Сливен са осъществени четири такива операции. За тази година това е втората. 

Предстои единият от задържаните да бъде привлечен като обвиняем и мярката му за неотклонение да бъде променена в задържане под стража, заяви заместник окръжният прокурор Диана Стоева. Вторият заловен производител засега ще бъде само свидетел.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени