Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски” изравни финалната серия срещу „Лукойл Академик”

„Левски” изравни финалната серия срещу „Лукойл Академик”
Снимка: Sportal.bg

„Левски” победи „Лукойл Академик” във втория мач от финалната серия на мъжкото баскетболно първенство."Сините" спечелиха със 76:75 след победен кош на Лайънъл Чалмърс 3,9 секунди преди сирената, изравнявайки резултата на 1-1 победи.

Следващите два мача са в столичната зала "Универсиада". Играе се до три победи от пет срещи.

Лайнъл Чалмърс бе най-резултатен за победителите с 26 точки. Майк Уилкинсън добави 16, а Джумейн Джоунс се отчете с 14 точки и 15 борби. Аландо Тъкър реализира 16 точки за „Лукойл Академик”, докато Антъни Уийдън остана с 15.

След срещата отново не мина без скандали. Старши-треньорът на „Лукойл Академик” Сашо Везенков беше бесен след поражението. Наставникът на „студентите” нападна колегата си начело на „сините” и му препоръча да отиде да се освидетелства в лудницата.

Този е пълен олигофрен, пак се е превъзбудил. Оттук натам ни феърплей, ни нищо. Разбирате ли, той се занимава с политика, занимава се с всичко. Дойде снощи след изборите да коментира сега в момента баскетбол и на него все са му виновни съдиите. Олигофрен тотален – да отиде на четвърти километър да го освидетелстват и да не се занимава. Иначе мога да кажа, че контролирахме целия мач. Осем минути от последната част Левски нямат фаул и както винаги, големият специалист, най-големият български треньор винаги има претенции. Където той отиде тази година, станаха уникални скандали. Това беше с Ботевград, с Рилски спортист, сега и с нас. Ако тази е цената на победата, нека спечели. Но това е просто една игра и тя се казва баскетбол и е за интелигентни хора.

Старши-треньорът на „Левски” Константин Папазов беше недоволен от отсъжданията на реферите И

Искам само едно да кажа – всичко различно от победа на Левски днес щеше да бъде изключителен пладнешки грабеж, както винаги се е случвало. Същите трима съдии свириха петия мач и същият Миро Томов нали видяхте какво се случи. Това е типично нещо, което се случва 11 години подред, във каквито и да е формации на Левски или който отбор е срещу тях на финал. На тази велика синя публика, която напълни стадион „Васил Левски” – всички да дойдат. Ако трябва ще разширим, ще измислим, ще викнем архитектите. Искам 2500 от тези, които бяха в сектор „Б” да бъдат там и да видят какво е Левски. С Левски никой не може да се подиграва, без значение дали е съдия или който и да е. Левски ще бъде шампион, ако тези хора дойдат в залата. Ние сме добър отбор и ако нас не ни режат съдиите, ще ги побеждаваме винаги, заяви Папазов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!