Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 години затвор за Михаил Куртев, който помете 12 души на спирка в София

Софийският апелативен съд потвърди присъдата от 9 години затвор за таксиметровия шофьор Михаил Куртев, който през лятото на миналата година помете 12 души на спирка в София. Така окончателното решение на магистратите идва по-малко от година от инцидента.

При инцидента на 1 юли миналата година, в разгара на антиправителствените протести, пияният, каращ с висока скорост, Куртев връхлетя върху оживената автобусна спирка. Тогава уби на място 25-годишната Станислава Асенова, 6-годишната Елена почина малко по-късно в болница. С различни травми бяха и още няколко души, намирали се на злополучната спирка на "Цариградско шосе".

На първа инстанция процесът приключи за часове, след като Михаил Куртев се призна за виновен и така намали с една-трета присъдата, която можеше да получи при нормален процес.

Съдия Петър Гунчев написа в мотивите си, които бяха готови буквално за дни, че няма данни, нещо, което твърдеше във версията си Михаил Куртев, той да е връхлетял върху спирката, защото е бил засечен от друг автомобил.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна