Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата: Не са претърсвани сгради на банкови институции и офиси на медии

УС на КТБ: Помещения на банката не са били обект на претърсване и изземване

| обновено на 13.06.14 в 15:21
КТБ
Снимка: БГНЕС

Часове след новината, че в 10.30 часа десетина полицейски коли са обградили бизнессградата, в която се помещават офиси на Корпоративна търговска банка, излезе и отговорът на Софийска градска прокуратура. В него пише:

В рамките на образувано досъдебно производство са извършени множество действия по разследване, включително и претърсване и изземване на документи в офиси на търговски дружества. Претърсванията са извършени в сградата и помещението по официална адресна регистрация на тези дружества, след издадени предварително 19 разрешения от СГС. До момента не са извършвани такива действия в сгради на банкови институции и офиси на медии.

От своя страна и Управителният съвет на Корпоративна търговска банка заяви в специална позиция, че помещения на КТБ не са били обект на претърсване и изземване. От финансовата институция призовават прокуратурата незабавно да информира медиите и обществеността, че предприетите процесуално-следствени действия не са насочени срещу Банката. 

Опровержение за прокурорска проверка разпространиха и от TV7, като уверяват, че работата в медията продължава в обичайния си режим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени