Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Опера в Летния театър" започна с благотворителност за бедстващо "Аспарухово"

Летен театър - Варна
Снимка: БГНЕС

Проливните дъждове и летните бури отложиха откриването на няколко музикални фестивала на открита сцена, повредиха декорите за спектаклите, за щастие няма пострадали артисти и сценични работници. Надяваме се природата да бъде по-благосклонна към всички нас през следващите седмици! Как хората на изкуството подпомагат своите съграждани в бедствена ситуация – екипът на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива" потърси директора на Варненския театрално-музикален продуцентски център Даниела Димова.


Артистите от Варненския драматичен театър "Стоян Бъчваров" и музикантите от Варненската опера са много чувствителни към всичко, което се случва в нашето общество. Това, което ние бихме могли да направим, е чрез труда си да дадем своята лепта за бедстващите наши съграждани от кв. "Аспарухово". Хитовият спектакъл
"Канкун" на Варненския драматичен театър на 23-ти юни и Оперетната галавечер на Варненската опера от програмата на фестивала "Опера в летния театър" на 24-ти юни бяха обявени за благотворителни и приходите от тях ще бъдат дарени на нуждаещите се. Сумата до този момент е 1400 лева, каза Даниела Димова.

В звуковия файл чуйте цялото интервю на Росица Кавалджиева с директора на Варненския театрално-музикален продуцентски център Даниела Димова, в което представя акцентите в юлската програма на петото издание на фестивала "Опера в летния театър".

Цялата програма можете да видите тук.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени