Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ прие единодушно отчета на генералния директор на БНР за първата година от управлението му

Снимка: БГНЕС


Съветът за електронни медии прие единодушно отчета на генералния директор на БНР Радослав Янкулов за първата година от управлението му. Повишение на заплатите на служителите с 5%, разработване на приложения за мобилни телефони и успешен старт на Училището за радио – това бе само част от свършеното, което отчете Янкулов:

През тази година не сме сключили нито един договор, който да не бъде за по-малко пари в сравнение с предишни договори. Не сме сключили и нито един договор, в който да няма повече условия - благоприятни за БНР. Радио България има нов вид. Официалният сайт на БНР е съвършено различен и кипи от посещения. Радио Бинар се роди отново, а до него и до Радио България се появи списанието Zoom Bulgaria, което разказва, показва, говори и хвали България по света. Музикалната къща БНР заработи така, че вие срещате и аплодирате още повече нашите 6 музикални състава. Реализирахме за първи път социологически проучвания на радиоаудиторията в България, в които участват всички големи радиогрупи и оператори. Планово осъществяваме редуциране и промени в състава на отделни структури, както и пенсиониране. Целта е намаляване на броя на служителите в границите на възможното и разумното и обновяване с млади и способни кадри. Започнахме работа по препланиране на УКВ мрежата на програмите. Стартирахме инициативата $80 години БНР$ под мотото "Властелинът на ефира" – мащабни национални прояви.

За тази една година Управителният съвет на Радиото е заседавал 273 пъти и е разгледал 580 точки. Това прави, според Янкулов, органът работещ и активен. Също така смятат и надзорниците.

Репортажа на Светослава Кузманова можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени