Васимир Радулов: Пострадалите да прочетат застрахователните си договори, преди да се наредят на опашка

Опашки се извиха тази сутрин пред офисите нна застрахователните компании за регистриране на щета
Снимка: БГНЕС

В рамките на седмица се очаква застрахователите да се справят с покриването на щетите от градушката. Това заяви в предаването "Преди всички" секретарят на Асоциацията на застрахователните брокери Васимир Радулов.

Той посъветва пострадалите предварително да прочетат договорите си:

Всеки един от гражданите, които имат сключена застраховка "Авкокаско", трябва да види какви точно клаузи има в сключения договор. Има договори, които касаят само кражби, и там няма как гражданинът да очаква обезщетение за щетите. Същото важи и за застраховките на жилищата./…/ Всички, които са на опашките днес, е важно да знаят, че имат различни опции при заявяване на техните обезщетения. Имат възможност да получат възлагателно писмо, т.е. да получат обслужване във фирмените сервизи на съответните марки автомобили. Имат възможност да получат обслужване в оторизирани сервизи, с които застрахователите работят. Имат възможност да получат обезщетението при предявяване на фактура и сумата да им се преведе по сметката. Всичко зависи от застраховката, която те са сключили. Важно е да се знае, че ако е сключена през застрахователен брокер, гражданите трябва да потърсят хората, които са им съдействали, за да може сега да им съдействат при предявяване на щетите. При неправилно попълване на заявлението това може да се отрази при обезщетяването.

На въпрос покриват ли застрахователите щетите, когато застраховката се изплаща на вноски, Радулов каза: Всеки застраховател има различна политика. Има застрахователи, които при заявена щета очакват да бъде изплатена цялата сума по застрахователната полица и след това обезщетяват. Има застрахователи, които това не ги касае.

Васимир Радулов подчерта, че още снощи застрахователните фирми и брокери са започнали работа. Офисите ще работят с удължено работно време. Отворени са допълнителни пунктове. Някои от застрахователите са започнали да приемат заявления за щети във всичките им офиси, а не само в ликвидационните.

В рамките на седмицата ще успеем да обработим всички заявления за покриване на щетите, категоричен е секретарят на Асоциацията на застрахователните брокери.

Интервюто на Силвия Великова с Васимир Радулов можете да чуете от звуковия файл.


Още от категорията
митрополит Борис Неврокопски

Научна сесия в Благоевград по повод годишнината от рождението и смъртта на митрополит Борис Неврокопски

С научна сесия в Благоевград ще започнат двудневните чествания на 130-годишнината от рождението  и 70 години от мъченическата смърт на видния духовник и общественик митрополит Борис Неврокопски.  Историци, университетски преподаватели и духовници ще представят на конференцията доклади, свързани с  живота и обществените дела на  митрополит Борис, един..

публикувано на 16.11.18 в 08:14

Отбелязваме Деня за по-чист въздух

За първа година в страната се отбелязва Деня за по-чист въздух. Инициативата е на Столичната община, откъдето призовават гражданите да не използват личните си автомобили до края на деня. В кампанията ще участват министерства, районни администрации, банки, вериги бензиностанции, както и над 100 учебни заведения, информира репортерът.  Транспортът е..

обновено на 16.11.18 в 08:11

Евродепутати ще участват в младежки дебат в Габрово

Габрово е домакин на младежки дебат под надслов "Накъде отива Европа?".  В дискусията ще участват евродепутатите Асим Адемов от ЕНП и Петър Курумбашев от Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. Дебатът, който започва от 13.00 ч . в Ритуалната зала на Община Габрово,  е поредният от серията събития, които предоставят..

публикувано на 16.11.18 в 08:08

Броят на жертвите на пожара в Северна и Южна Калифорния вече достигна 66 души

Жертвите на пожара в Северна и Южна Калифорния вече са 66, съобщиха  местните власти. Това е най-смъртоносният пожар в историята на щата. Спасителни екипи продължават да претърсват опустошения от пламъците град Парадайз, на 290 километра северно от Сан Франциско.  За изчезнали се водят над 600 души, предаде Франс прес. Заради лошото качество на въздуха,..

публикувано на 16.11.18 в 07:53
флаг дъга гей права

Отбелязваме Международния ден на толерантността

Националният дворец на културата ще бъде осветен тази вечер в цветовете на дъгата по повод Международния ден на толерантността. Сградата на НДК ще свети между 20 и 21 часа в знак на уважение към различията, многообразието на култури и традиции, както и в защита на всички форми на индивидуална човешка свобода. Подобни инициативи ще има днес във..

публикувано на 16.11.18 в 07:50
БНР публикува първата снимка на експлозията преди 6 години

Разпитват последните свидетели по делото за взривовете край "Петолъчката"

Поредно заседание по делото за взривовете край пътен възел "Петолъчката" е насрочено за днес в Ямболския районен съд. При експлозията в базата за утилизация на поеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети. Днес трябва да бъдат разпитани последните двама свидетели по делото, а през януари догодина ще..

публикувано на 16.11.18 в 07:34

БНР организира дискусия по повод изборите за Евроопейски парламент догодина

Българското национално радио организира дискусия, посветена на предстоящите догодина избори за Европейски парламент.  Визията за бъдещето на Европейския съюз, предизвикателствата и политическите трансформации ще обсъдят в Студио 2 на националното радио евродепутатите Андрей Ковачев от ЕНП,  Момчил Неков - член на групата на Прогресивния алианс на..

публикувано на 16.11.18 в 05:09