Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Дни на класиката в Балчик" - отново на открита сцена край морето

Въпреки лошото време, което стана повод за промени в програмите на много от фестивалите на открито у нас, в Балчик са убедени: Когато се провеждат "Дните на класиката", времето винаги е хубаво! Каквото е и настроението на гостите на града, които могат да присъстват на концерти на изявени български и чуждестранни изпълнители на откритата сцена "Мистрал".


Петото издание на "Дни на класиката в Балчик" ще се проведе от 26-и юли до 2-ри август. Откриването е поверено на камерния ансамбъл "Софийски солисти", към който ще се присъедини младата, но вече нашумяла с участията си на световните сцени цигуларка Лия Петрова. 

В следващите дни на сцената ще бъдат още пианистът акад. Атанас Куртев, "Лвовски менестрели" от Украйна, Мирослав и Зузана Амброшови от Чехия, "Спирит Ансамбъл" със звездни солисти, "Кварто квартет" с Лора Чекоратова на пианото. Традиция е да има поне един концерт с по-джазово звучене - този път това ще бъде дуото Ангел Заберски и Живко Петров с аранжименти по класически теми.

Радостен съм, че за кратката си история фестивалът се превърна в ярко събитие от културния афиш на страната ни и затова тази година в програмата сме включили едни от изявените представители на европейския музикален подиум. Приемете поканата ми да гостувате всяка вечер от 26-и юли до 2-ри август край сцена "Мистрал", за да може заедно да се насладим на магията на музиката! - това са думи на Николай Ангелов, кмет на Община Балчик.

Чуйте още подробности за подготовката на фестивала "Дни на класиката в Балчик" в интервюто със Сава Тихолов - началник отдел "Култура" в Община Балчик.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени