Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мерджанов: Няма консенсус за бюджета на НЗОК и оставката на Искров

Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на Коалиция за България Атанас Мерджанов каза, че при президента не е постигнат консенсус по поставените теми за актуализацията на бюджета на Здравната каса и оставката на гуверньора на БНБ Иван Искров. Мерджанов коментира:

Ние сме заявили нашата позиция по актуализацията на бюджета само и единствено в частта за промяна на актуализацията на Националната здравноосигурителна каса. Във връзка със статуса на гуверньора и Управителния съвет на Българската народна банка смятаме, че по закон те биха могли съвършено да си изпълняват функциите по закон. Освен всичко друго ние нямаме депозирана оставка, така че този въпрос не стои на дневен ред. По отношение на третия въпрос смятаме, че служебното правителство, което ще бъде назначено от президента, трябва да се ограничи само и единствено в организацията за провеждането на честни и демократични избори, без никакви други преувеличения на пълномощията.

Мерджанов отново изрази недоумение защо още в деня на приемане на оставката на кабинета "Орешарски" се свикват веднага консултации при президента, но декларира позицията на Коалиция за България, че няма да състави кабинет в рамките на сега действащия парламент.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени