Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лидерът на НФСБ изключи коалиция с ГЕРБ

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС


Ние не одобряваме политиката на Борисов, ние не предвиждаме абсолютно никакви предизборни коалиции, даже и следизборни с ГЕРБ
Това каза за предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" лидерът на "Националния фронт за спасение на България“ Валери Симеонов, който подчерта, че партията му е първата, организирала протести против управлението на Борисов. Той допълни
ГЕРБ носи много тежка отговорност за състоянието на България в настоящия момент. Според нас, ГЕРБ не е нищо по-различно от БСП. Това е партия на управлявалите, които първо трябва да си поемата своята отговорност за неудачите и след това отново да се върнат в политиката".
След като напусна коалицията с партията на Бареков "България без цензура",  ВМРО обяви, че създава "Патриотичен фронт" с "Националния фронт за спасение на България" и ще се явят заедно на парламентарните избори на 5 октомври.

Между другото, аз смея да мисля, въпреки че не е моя работа аз да обяснявам вместо Каракачанов, но смея да мисля, че точно евентуалното сближаване с ДПС уплаши ВМРО и доведе до изключително бързото им решение пет дни след нашето предложение да го приемат.

Симеонов не очаква "Атака" да влезе в следващия парламент.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна