Лидерът на НФСБ изключи коалиция с ГЕРБ

Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС


Ние не одобряваме политиката на Борисов, ние не предвиждаме абсолютно никакви предизборни коалиции, даже и следизборни с ГЕРБ
Това каза за предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" лидерът на "Националния фронт за спасение на България“ Валери Симеонов, който подчерта, че партията му е първата, организирала протести против управлението на Борисов. Той допълни
ГЕРБ носи много тежка отговорност за състоянието на България в настоящия момент. Според нас, ГЕРБ не е нищо по-различно от БСП. Това е партия на управлявалите, които първо трябва да си поемата своята отговорност за неудачите и след това отново да се върнат в политиката".
След като напусна коалицията с партията на Бареков "България без цензура",  ВМРО обяви, че създава "Патриотичен фронт" с "Националния фронт за спасение на България" и ще се явят заедно на парламентарните избори на 5 октомври.

Между другото, аз смея да мисля, въпреки че не е моя работа аз да обяснявам вместо Каракачанов, но смея да мисля, че точно евентуалното сближаване с ДПС уплаши ВМРО и доведе до изключително бързото им решение пет дни след нашето предложение да го приемат.

Симеонов не очаква "Атака" да влезе в следващия парламент.
Още от категорията
Жан-Клод Юнкер

Атина ще преговаря с председателя на ЕК за помощ за справяне с нова бежанска вълна

Гърция ще постави въпроса за помощ за справяне с нова бежанска вълна пред председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер , който е на посещение в Атина. Там той се очаква да подкрепи южната ни съседка в изпълнение на мерките по спасителната програма за икономическо възстановяване. Гърция очаква пълна подкрепа от страна на Европейската..

публикувано на 26.04.18 в 11:57

Парламентът на Армения ще избере нов премиер на 1 май

Парламентът на Армения ще избере нов премиер на страната на 1 май. Това обяви председателят на парламента Ара Балбоян. Досегашният министър-председател Серж Саркисян подаде оставка на 23 април след десетдневни протести в столицата Ереван и други големи градове. Опозицията настоява за премиер да бъде избран лидерът на протестите Никол..

публикувано на 26.04.18 в 11:47
Пламен Георгиев

Пламен Георгиев поиска повече правомощия за Комисията за противодействие на корупцията

Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев поиска законодателни промени, които да разширят правомощията на неговата служба. Той настоя да имат право да задържат разследвани лица. Според него това няма да доведе до дублиране на функции с полицията, а би облекчило работата в..

обновено на 26.04.18 в 11:40

КЕВР ще контролира сделки за над 20% от електроразпределителни, топлофикационни и газови дружества

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще може да контролира сделки за над 20% от електроразпределителни, топлофикационни и газови дружества, решиха окончателно депутатите с приети промени в Закона за енергетиката. Според вносителите от „Обединени патриоти“ и БСП, целта е защита на интересите на потребителите при сделки като тази с..

обновено на 26.04.18 в 11:36

Над 50% от жителите на Кишинев подкрепят обединение на Молдова с Румъния

Петдесет и пет процента от жителите на Кишинев искат Република Молдова да се обедини с Румъния, докато 45 на сто са против, сочат данни от анкета, предаде БТА. Близо 80 хиляди души на възраст над 18 години са участвали в социологическото проучване в столицата на Молдова в периода 1-19 април. Отговорите са били събрани онлайн, чрез посещения..

публикувано на 26.04.18 в 11:20

Тръмп може да посети Великобритания през юли

Британски медии съобщават, че правителството се подготвя за посещение на Доналд Тръмп в средата на юли, като прогнозират масови протести в страната още при кацането на американския президент. Според вестник „Индипендънт“ посещението на Тръмп е планирано да съвпадне с участието му на срещата на високо равнище на НАТО в Брюксел. Като най-вероятна..

обновено на 26.04.18 в 10:37
Антон Славчев

Антон Славчев е избран за зам.-председател на Антикорупционната комисия

Народните представители избраха Антон Славчев за заместник-председател на Антикорупционната комисия. Подкрепени бяха и трите кандидатури за членове на комисията, с което окончателно се попълни съставът на новосформирания орган за борба с корупцията. С широка подкрепа и без дебати народните представители избраха Антон Славчев за..

обновено на 26.04.18 в 10:02