Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Вярвам, че Михаил Миков ще обедини БСП

Снимка: БГНЕС

Вярвам, че Михаил Миков ще обедини БСП, каза Корнелия Нинова от БСП, която остана трета при избора на нов лидер на партията. В интервю за предаването "Преди всички" Нинова каза: Моето усещане и преди беше, че имам естествен авторитет в БСП и очаквах добър резултат. Получих го и благодаря на тези, които ме подкрепиха. /…/ Пожелавам на Михаил Миков успех и силен екип.

Нинова заяви,че не е очаквала досегашният лидер на БСП Сергей Станишев да се яви на пленума, но определи появата му като логична: Този ход обаче е логичен. Това е партията, която го подкрепяше, която го направи министър-председател, логично е да бъде там.

Според Нинова е логично, че не е имало и представители на ДПС на конгреса предвид различията в позициите между двете партии: Наистина отношенията ни се обтегнаха и изостриха. В последната една година нямаше ясни правила в отношенията ни. Наистина трябваше това споразумение за подкрепа на правителството да бъде писмено, ясно указано кой какви отговорности носи и какви задачи има да изпълнява. Разми се някак си отговорността, повече паднаха негативите върху БСП и това доведе до този резултат.

Нинова потвърди, че има скъсана връзка между структурите и ръководството: Има дистанция, има липса на разговори между нас и структурите, има едно високомерие. Това е абсолютно така и това е една от задачите, които имаме да решаваме - да преодолеем тази пропаст между нас.

Корнелия Нинова коментира, че партията е разбрала след  изборната загуба, че липсата на коалиционно споразумение с ДПС е проблем. Тя каза, че все ще не са водени разговори за това да стане част от ръководството.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени