Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Енциклопедия Китай" излезе най-напред на български

Ин Яли, културен съветник на посолството на КНР в България (вдясно), и журналистката Гу Фън от китайското посолство по време на представянето на енциклопедията в Съюза на българските журналистите
Снимка: СБЖ

България е първата страна в Европа, която издаде "Енциклопедия Китай". Уникалното издание е дело на журналистите от Българската редакция на Радио Китай за чужбина и списание „Черно и бяло“. Българският и китайският екип работи върху съставянето на книгата близо шест години.
В енциклопедията е събрано най-интересното от историята, културата и изкуството, икономиката и философията на една от най-бързо развиващите се държави в света.
Станислава Пекова, издател и редактор от българска страна на енциклопедията е убедена, че четивото ще разкрие любопитни тайни за необятната страна на любознателните читатели от всички възрасти.  
„Енциклопедия Китай“ излиза във връзка с 65-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. Книгата предстои да бъде издадена в Европа на още 30 езика.
Снежана Тодорова, и.д. председател на Съюза на българските журналисти, и Станислава Пекова, главен редактор на списание „Черно и бяло“ и издател на "Енциклопедия Китай", разказаха в „Артефир“ за това какво може да намерите на страниците на книгата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени