Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И отново приказките от улица Брока

БНР Новини

Събота, 23 август, от 7.15 часа
„Приказки от улица Брока” - така се нарича сборникът с тринадесет авторски френски приказки, разказани от Пиер Грипари. Тази събота можете да чуете още една от тях – „Магьосницата от улица „Муфтар”.
Ако вървите по голям булевард в Париж, непременно спрете и оставете колата си в гаража. Повървете пеша. Вървете, вървете и ще стигнете до едно стълбище. Тръгнете надолу по него и не се страхувайте – няма да се озовете под земята. Ще стигнете до улица „Брока”, където живеят всякакви хора – от всички държави, от всички континенти. И най-важното е, че децата на тази улица много обичат приказките. Ако станете рано тъкмо в съботата на 23 август, ще слушате приказката за един мъж, който живее на улица „Брока” и се крие от емиграционните власти. Но вечер… вечер се превръща в страшна и много грозна вещица… Въобще улица „Брока” е една от най-интересните и приказни улици в Париж… Не я пропускайте!

автор на драматизацията: Ина Вълчанова
режисьор: Мария Нанчева
музикално оформление: Валя Бояджиева
участват артистите: Ицках Финци, Радосвета Василева, Ангелина Славова, Росен Белов, Деян Донков, Борислав Захариев и децата: Маргарита Георгиева и Иво Балабанов


Събота, 16 август, от 7.15 часа
Скубиду наистина е вълшебна кукла. Може да ходи и да говори. Вижда миналото и бъдещето. И наистина съществува. Така твърди авторът на сборника с тринадесет приказки от улица Брока – реално съществуваща улица в Париж. Там всички вълшебства са възможни. Струва ми се достатъчен аргумент, за да слушате приключенията на Скубиду.

автор на драматизацията – Ина Вълчанова
режисьор – Мария Нанчева
музикално оформление – Валя Бояджиева
участват артистите: Ицках Финци, Илка Зафирова, Вълчо Камарашев, Анета Сотирова, Димитър Иванов и децата: Здравка Стефанова, Димитър Стоев, Габриела Кафалиева, Яна Пункина

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна