Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вложители в КТБ: Очакваме нова информация за действията в банката

Снимка: БГНЕС

БНБ не иска да даде решение на проблема с Корпоративна търговска банка, каза в интервю за предаването "Преди всички" Даниел  Божилов от групата във Фейсбук, която иска отварянето на КТБ. БНБ няма какво да каже. Реално решението, което са дали към квесторите в периода между края на юли и 15-и септември – те на практика не правят нищо. В решението е посочено, че за тези 45 дни те ще окомплектоват досиетата. Интересният момент е, че наистина информацията идва от президента и финансовия министър, които в един момент показват колко са запознати с проблема, но от друга страна, когато ги помолим за съдействие, те вдигат ръце и казват, че от тях не зависи нищо и нищо не могат да направят, обясни той.

Божилов посочи, че вложителите в КТБ очакват нова информация за действията в банката: Подхвърлят ни информация на парче и то такава каквато им изнася и им е удобна. Така и не разбрах представители на ЕК са били преди 3 дни в България. Първо ни излъгаха, че изобщо няма да се коментира казусът КТБ, след което се оказа, че това е била основната тема на разговор, и след 3 дни разговори и работа, най-накрая излязоха и за 2-3 минути подхвърлиха някакви парченца информация и разсъжденията на министъра дали да ни даде 500-800-1000 лева. Това е несериозно и уронва престижа на БНБ и показва, че един вид няма държава.

Вложителите планират и нови протести, свързани с очакването да бъде продължен специалният надзор на КТБ. Гражданите ще се събират и пред президентството и сградата на правителството.

Цялото интервю на Силвия Великова с Даниел  Божилов чуйте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна