Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Жълтата зона за паркиране в София остава безплатна

Кметът на София Йорданка Фандъкова отхвърли твърденията, че жълтата зона за паркиране в града ще бъде платена:
Жълтата зона, знаете, е идея, която беше въведена още при предишната промяна в наредбата. Тя се прави, за да може на определени места по-натоварени от гледна точка на паркирането, да инвестира Центъра за градска мобилност, да подреди паркирането - това, което направихме на Трета градска болница и вече се вижда и ефектът, и резултатът. Така че категорично жълтата зона е безплатна, ще остане безплатна поне до тогава, докато това зависи от мен.

След 15-и септември ще продължат ремонтите в четири детски градини и едно училище в столицата, но учебният процес няма да бъде нарушен, съобщи също Фандъкова:

Прави се всичко възможно да приключат в срок. Ако някъде все пак останат някакви непредвидени дейности, директорите са достатъчно опитни, за да направят организацията така, че да не пречи на учебния процес. Това е важно и също така обаче е важно да подобряваме условията и да се възползваме от всеки един лев както от данъкоплатците от бюджета на Столичната община, така и с европейски средства. В 26 училища и детски градини се прави енергийна ефективност с европейски средства по Фонд "Козлодуй", така че при всички случаи правим всичко възможно да създадем една по-добра организация.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени