Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството ще търси възможност да осигури 8 млн. лв. за местата за лишаване от свобода

Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание служебното правителство ще търси възможност да осигури 8 милиона лева за гарантиране на нормалното функциониране на местата за лишаване от свобода и на близо 2 милиона лева за ограничаване и ликвидиране на огнищата на болестта "син език".

Правителството трябва да одобри българската позиция за предстоящото извънредно заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство. Срещата е посветена на мерките, които следва да бъдат предприети в резултат на въведеното от Русия ембарго за внос на селскостопански продукти от ЕС.

Министрите ще разгледат предложение до президента за удостояване с държавна награда на двама доброволци и на петима служители на МВР за приноса им за спасителните и аварийно-възстановителните дейности при наводнението в Мизия в началото на месец август.

След края на правителственото заседание пресконференция ще даде икономическият екип на правителството. Вицепремиерът Екатерина Захариева, министрите на икономиката и енергетиката Васил Щонов, на транспорта Николина Ангелкова, на околната среда и водите Светлана Жекова и на земеделието и храните Васил Грудев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна