Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Честит рожден ден, Роалд Дал! Честит рожден ден, Чарли!

Отбелязваме Световния ден на Роалд Дал и 50-годишнината на "Чарли и шоколадовата фабрика" с голям детски празник

Снимка: roalddahl.com

По традиция всяка година издателство "Ентусиаст" отбелява 13-и септември – Световния ден на Роалд Дал. Тази година имаме двоен повод за празник – навършват се 50 години от публикуването на една от най-вълнуващите истории за деца на Разказвач №1 в света – "Чарли и шоколадовата фабрика".

На 13-и септември 2014-а година, събота, в Paradise Center, издателството организира голям детски празник от 16,00 до 20,00 ч. на етаж 1 на търговския център.

Децата ще имат възможност да се включат в конкурс за рисунка на тема "Любимият герой на Роалд Дал", който ще се проведе в работилниците по време на събитието. Специално за празника партньорите от "Забавното лятно четене" ще изпратят своите Посланици на Четенето, които ще споделят с децата любимите си откъси от историите на Роалд Дал. Децата ще получат много подаръци, сред които и специално изработени тефтерчета и закачалки "Не ме безпокойте, чета!" с юбилейната емблема "50 години "Чарли и шоколадовата фабрика", за да са подготвени за училище.

Ще има много забавления, игри, награди и разбира се – шоколад. За насторениято на гостите ще се погрижат актьори от интерактивно детско шоу. За първи път малките читатели ще имат възможност да оцветяват илюстрациите на Куентин Блейк към книгата "Чарли и шоколадовата фабрика". Гост на събитието ще бъде самият Уили Уонка, който ще връчи "златния билет" на един от всички присъстващи.

В навечерието на 13-и септември "Ентусиаст" ще зарадва почитателите на Роалд Дал с нова история за деца от британския писател – "Огромният крокодил", която излиза за първи път на български език. Това е тринайсета книга в портфолиото на издателството от Разказвач №1 в света. Книгата ще бъде представена за първи път по време на събитието. Изданието отново излиза с оригиналните корици и за първи път с цветни илюстрации от самия Куентин Блейк.

БНР е медиен партньор на инициативата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени