Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгаргаз": Няма промяна в доставките на природен газ към България

Снимка: БГНЕС

Няма промяна в доставките на природен газ към България. Това съобщиха за "Хоризонт" от "Булгаргаз" по повод информациите за намалени доставки на синьо гориво към Австрия, Полша и Словакия.

От "Булгаргаз" уточниха, че не разполагат с информация за очаквано намаляване на доставките на синьо гориво и, че до момента към дружеството няма отправени подобни предупреждения.

От обществения доставчик посочват, че над 75% от капацитета на газохранилището "Чирен" е запълнен, като и в момента продължава нагнетяването на природен газ в него.

Дружеството не посочва какво е количеството на нагнетения в хранилището газ, но неговият капацитет е 550 млн.куб.метра, коет оозначава, че в Чирен в момента би трябвало да има близо 413 милиона кубически метра газ.

Освен добив от хранилището, в страната се осъществява и местен добив.

От 1 януари 2014 г. е осигурена техническа възможност за пренос на от 1 млн. кубически метра до 3 млн. куб. метра природен газ дневно в посока от Гърция към България, в зависимост от възможностите на гръцката газопреносна мрежа, припомниха неотдавна от Министерството на икономиката и енергетиката.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени