Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Славия" с шеста поредна загуба след 1:3 срещу "Черно море"

"Славия" - "Черно море"
Снимка: БГНЕС

"Черно море" победи "Славия" с 3:1 в София в първи мач от деветия кръг в "А" футболната ни група. В самото начало на срещата гостите бяха по-активни и взеха ранен аванс. В деветата минута Живко Петков изпревари Фернандер Касай и с глава даде преднина за "Черно море", след като засече топката при центриране от корнер. Нападателят отбеляза попадение във втори пореден мач от "А" група, като се разписа и при домакинството срещу ЦСКА в миналия кръг.  До края на полувремето домакините опитаха да отвърнат чрез слаби удари на Диего Фераресо и Жереми Манзоро.

В началото на втората част "белите" можеха да изравнят, но пропуск отблизо направи Мишел Платини. В 51-ата минута силен удар от дистанция на Иван Коконов при бърза контраатака покачи преднината на варненци на две попадения. Само пет минути след това бърза атака на "Славия" намери дебютиралия официално Костадин Дяков и той подаде към Мишел Платини, а бразилецът със силен удар върна едно попадение в полза на "белите". Нападателят прекъсна сушата от 534 поредни минути без вкаран гол за "Славия". В 67-ата минута при двоен фаул в наказателното поле на гостите Платини стреля силно, но топката се отби в стената и излезе в корнер. Девет минути преди края, при бърза атака на "Славия" топката достигна до Мичел Бургзорг, който стреля силно от движение, но топката се отби в напречната греда на вратата на "Черно море".

В четвъртата минута на добавеното време Симеон Райков стреля силно по диагонала от фаул и оформи победата с 3:1 в полза на "Черно море". "Славия" е в серия от шест поредни загуби и общо осем двубоя поред без победа. Отборът остава в зоната на изпадащите с актив от едва пет точки. "Черно море" заема осмата позиция в "А" група с девет точки.


Първи мач от деветия кръг в "А" група:
"Славия" - "Черно море"  1:3 (0:1)
голмайстори: 0:1 Живко Петков 9, 0:2 Иван Коконов 51, 1:2 Мишел Платини 56, 1:3 Симеон Райков 90+4
жълти картони: Костадин Дяков, Жереми Манзоро (Славия), Живко Петков, Стенио, Бекир Расим (Черно море)
главен съдия: Георги Йорданов
стадион "Славия": 300 зрители
състави
"Славия": Емил Петров, Димитър Везалов, Кире Ристевски (54-Иван Вълчанов), Цветомир Панов, Диего Фераресо, Фернандер Касай, Мичел Бургзорг, Фернандо да Силва (83-Вилиян Бижев), Жереми Манзоро, Радослав Василев (46-Костадин Дяков), Мишел Платини;
"Черно море": Георги Китанов, Михаил Венков, Кирил Котев, Сашо Александров (73-Мирослав Манолов), Симеон Райков, Иван Коконов (68-Бекир Расим), Георги Божилов, Живко Петков (87-Живко Атанасов).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна