Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На шестия ден от стачката на "Ер Франс" няма изгледи за прекратяването й

Повече от половината от трафика на френската авиокомпания "Ер Франс" е анулиран на шестия пореден ден от стачката на пилотите. Техният протест срещу условията на плана за разрастване на нискотарифния сектор доведе до една от най-тежките кризи в историята на компанията.

Никакви надежди не изгряват на небосклона за пътниците на "Ер Франс": на шестия ден от стачката на пилотите френската авиокомпания ще осигури едва 45% от полетите. Перспективите стават още по-мрачни с намеренията на два основни синдиката да продължат стачката до 24 и дори до 26 септември.

Синдикатите не приеха нито компромисните предложения на ръководството, нито призива на премиера Манюел Валс да прекратят протеста. Те продължават да настояват за еднакви заплати и условия на работа за "Ер Франс" и разрастващия се нискотарифен филиал "Трансавиа", който трябва да спаси компанията от конкуренцията.

Досега "Ер Франс" е изпратила 1,2 милиона есемеса с предупреждения до пътниците за отменените полети. Въпреки че на летищата е общо взето спокойно, пред бюрата на "Ер Франс" в Париж се трупат опашки от разгневени клиенти. Досега стачката е нанесла на компанията загуби между 40 и 60 милиона евро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна