Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалният театър ще открие новия сезон с хитовия концерт спектакъл "Медитеранио"

Снимка: БГНЕС

Музикалният театър ще открие новия сезон с хитовия концерт спектакъл "Медитеранио", с който театърът закри сезона през юли. "Медитеранио", по сценарий и режисура на Марио Николов, очаквано се превърна в музикален хит още с първото си представяне пред софийската публика и поради големия успех, като реверанс към публиката, новият сезон започва с него. Специален гост ще бъде световноизвестният тенор Живко Желев.

И този сезон публиката ще има възможността да се наслади на класическите оперети "Царицата на чардаша", "Българи от старо време", "Графиня Марица" и  "Виенска кръв". Афишът включва мюзикълите "Моята прекрасна лейди", "Лелята на Чарли", "Магьосникът от Оз" и "Аладин".

Още през октомври предстои премиерата на концерт-спектакъла "Вива ла Дива" и премиерата на мюзикъла за деца "Котаракът Шарл". С новия сезон Музикалният театър ще открие камерна сцена, която ще допринесе за представянето на повече представления за деца, подчерта Марио Николов.

На 8-и октомври официално сезона открива и балет "Арабеск" със знаменитото произведение на немския композитор Карл Орф "Кармина Бурана", хореография на Боряна Сечанова.

За стимулиране на семейните посещения Музикалният театър предлага промоционални пакети, като при заплащане на два билета за представления децата до 14 години получават безплатно място. И тази година театърът предлага билети от по 5 лева за пенсионери, студенти и ученици.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна