Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА ще бъде домакин на два престижни международни конгреса



От 9 до 11 октомври НСА „Васил Левски“ ще бъде домакин на IX Европейски конгрес на Международната федерация по физическо възпитание (FIEP) и VII Международен научен конгрес „Спорт, стрес, адаптация“.

Сред гостите и лекторите в програмата на конгреса ще бъдат доказани специалисти, големи имена в тези области в целия свят.

Един от тях е Рандъл Уилбър - старши спортен физиолог в американския олимпийски център за обучение в Колорадо спрингс, член на отбора на САЩ в три летни и четири зимни олимпиади, работил с много успешни американски спортисти от ранга на Майкъл Фелпс и Миси Франклин. Гост ще бъде и Франк Дик - един от най-добрите лектори във Великобритания. Бивш треньор на Дейли Томпсън, Катарина Вит и Борис Бекер. Под негово ръководство британския тим по лека атлетика достига своите най-добри постижения. А също и Кен Хардман - почетен професор в Университета в Уорчестър, Великобритания, експертен съветник в ЮНЕСКО, Световната здравна организация и МОК в областта на училищното физическо възпитание и развитието на спорта.

Предварителната информация за двата форума е на Проф.Даниела Дашева - Председател на организационния комитет и зам. ректор по научната част и на Доц. Николай Изов - зам. ректор по учебната част в НСА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна