Зов за помощ

| обновено на 19.04.17 в 11:21

Зов за помощ за Весела Божкова!

Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова Божкова да събере пари за необходимото й лечение. За целта е разкрита банкова сметка на името на Любен Василев Божков:

ЦКБ АД Клон София юг

(CECBBGSF) IBAN: BG10 CECB 9790 1085 8569 00

Снимка
Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда! 


Божидар Георгиев Спасов – Бобчо  е на 11 години и страда от рядкото заболяване полимикрогирия, ДЦП –квадрипареза и епилепсия. Детето е родено нормално, доносено, според лекарите всичко при него е било нормално. 

В края на петия месец майката е забелязал, че Боби държи ръчичките си свити в юмруче, че не може и не иска да седи. Споделила с педиатърката му за притесненията си, след месец отишли на консултация с невролог и тогава му поставили диагнозата детска церебрална парализа. 

Започнали ежедневни рехабилитации, термогел, срещи с логопед и психолог, посещавали плуване, конна езда...всякакви процедури, които да повлияят благоприятно състоянието и уменията на детето. След няколко месеца бил направен и първият ядрено-магнитен резонанс, който всъщност заключил за тежкото заболяване полимикрогия. Оказало се, че тази болест е рядка, почти неизследвана, че е трябвало да се види и по време на бремеността, че не е трябвало да се поставят ваксините, че...за съжаление само заключения при вече отминали събития. 

Всекидневните усилия и мъки с кинезитерапията и процедурите продължавали, Боби все по-уверено хващал, търкалял се, катерел шведската стена....още малко и щял да проходи. Ето какво споделя майката на Бобчо Полина Божидарова Божилова: "Живеех с надежда, вярвах, че ще успеем...дори и лекарите вярваха и някак си оставиха настрана диагнозата полимикрогирия. И дойде онази вечер , в която Бобчо направи първия си епилептичен припадък...момента , в който живота ни наистина се превърна в кошмар. Започнаха се медикаменти за епилепсия, които потискаха състоянието му...времето минаваше, пристъпите ставаха все по-чести, лекарствата, които вземахме все-повече. Постепенно , придобитите с толкова много детски сълзички умения изчезваха, стопяваха се, така както се стопяваше и моята вяра,че Боби ще се излекува. През годините минахме стотици кабинети, направихме безброй изследвания, сменихме множество лекарства, доста от които набавени от чужбина. Сменяхме не само самите лекарства, сменяхме дозите, сменяхме комбинациите, нищо. Дойде един момент , в който Бобчо просто съществуваше, излизаше от гърч, за да влезе в поредния такъв, само лежеше и гледаше в точка. Тогава вече нямаше какво да се направи  и на Бобчо му извършиха първата в България операция на вагусов стимулатор при дете в болница Иван Рилски с цел овладяване на епилепсията- имаше благоприятен ефект, но за съжаление не за дълго.  Бобчо вече е все по-спастичен, все по-тежък, процедурите все по-пасивни. През годините направихме отново резонанс, който само потвърди поставената още в началото диагноза и обясни тежката епилепския, но какво от това?!?! Деца като Боби са отписани...те са ничии...само на семействата, които се грижат за тях. В повечето дневни центрове беше отписан или неприет, защото няма „потенциал” и има епилепсия! Повечето лекари, дали в очите или деликатно казват,че вече няма какво да се направи,  че е трудно, но това е моето дете, детето ,за които в последните 11 години от живота си се превърнах освен в майка и в квалифициран лекар, с обширни познания! Както и да е...мнооого дълго ще стане , ако разкажа за всичко!

Преди няколко месеца получих предложение от истанбулска клиника да направим вливане на стволови клетки при проф .Ердал в ЛИВ Хоспитал. Професорът беше в България и видя и моето детенце. Мисли, че вливането на клетки, взети от пъпна връв на новородени би помогнало на Бобчо да придобие умения, да се подобри двигателно. Имаме оферта от клиниката за 3 вливания и едномесична физиотерапия и непрекъснато лекарско наблюдение , която възлиза на 38 000 $. Кандидатствахме във фонда за лечение на деца в чужбина, но имаме отказ, защото вливането на клетки било експериментален метод и за него не се отпускат финансови средсва."

За да се помогне на Бобчо, трябва да обединим добрите сърца, затова Радио Благоевград се обръща към всички, които искат и могат да помогнат на бобчо и семейството му!

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА В УНИКРЕДИТ БУЛБАНК:

Име: Божидар Георгиев Спасов

BIC: UNCRBGSF

IBAN сметка: BG81UNCR70001521373481


Съюзът на слепите в България, Регионалната съюзна организация в Благоевград ви призовават да се включите в дартилеска кампания

По случай 95 години от учредяването на Съюза на  слепите в България, регионалната съюзна организация в Благоевград  с подкрепата на Радио Благоевград инициират ДАРИТЕЛСКА КАМПАНИЯ за набиране на средства за закупуване и доставяне на помощно-технически средства: различни модификации бял бастун, говорещ Термометър, говорещ Апарат за измерване на кръвно налягане, говорещи  и брайлови часовници, Пихтова машина, шило за писане на брайл, брайлова плоча, хартия за писане на брайл, говорещ калкулатор, брайлови игри -шах, табла, домино, лупи, аудио устройство за етикиране, детектор за цветове, говорещ кантар и мн. други.

Нека дадем възможност на незрящите от области Благоевград и Кюстендил да бъдат самостоятелни, независими и пълноценно да се интегрират в обществото!

НАБИРАТЕЛНА СМЕТКА В ЛЕВА НА СЪЮЗ НА СЛЕПИТЕ В БЪЛГАРИЯ, БЛАГОЕВГРАД В БАНКА ДСК – ЕАД

IBAN: BG12STSA93000001894284 , BIC: STSABGSFОТВОРЕНО ПИСМО

„МОЕТО ДОБРО ДЕЛО ЗА ГОШКО”

Скъпи колеги ,

Добротата е едно от най-ценните качества на човека.Съпричастността, съдействието, добротата и смелостта да помогнеш в беда са висши човешки добродетели и белег за благородство. Те са присъщи на тези, които имат сетива, да видят и усещат с душите си проблемите на другите и на света около нас.

Вие, скъпи колеги сте от  тези избраници на съдбата , които си позволявам да провокирам към съпричастие  за  едно добро дело от което се нуждае 11 годишният Гошко, внук на нашите съграждани Парашкева и Георги Харизанови.

Най-скъпите подаръци за да направим хората изпаднали в беда е да върнеш усмивките им и вярата в живота! Тогава, в този миг, осъзнаваме, че ние сме направили подаръка, който  е толкова желан и необходим  от едно семейство, изпаднало в ужасно житейско  състояние при новината за техният син и внук Гошко.

Всичко започва през м. август 2016 г. , когато както обикновено през лятната ваканция Гошко е в Белица при баба и дядо и  съдбата решава да поднесе на семейството на единадесет годишният Георги Емилов Желязков, едно препятствие.

Родителите му забелязват нещо необичайно в начина, по който  синът им гледа  с едното око. След няколко прегледа ги изпращат при невролог и след кратък престой в неврологична клиника започват , куп изследвания, скенер и ядрено магнитен резонанс. На главата му е поставена диагнозата: тумор в мозъка /дифузен глиом на ствола. (DiffuseIntrinsicPontineGlioma- DIPG). Глиомите съставляват около 70% от туморите в мозъка и ако са локализирани на удобно за манипулации място, се отстраняват хирургично и рутинно се облъчват. Туморът на Гошко обаче е дифузен и се намира на място, което прави отстраняването му по хирургичен път невъзможно. Това е много рядък случай.След дълги и детайлни проучвания семейството на Гошко откриват, че стандартните медицински практики не са ефективни за този вид тумор. Надеждните практики към настоящия момент, са свързани със специфична имунотерапия, която се прилага на много малко места в света. Клиниката, на която родителите се спират се намира в гр. Кьолн – Германия http://www.iozk.de/en/start/home. Те избират  да започнат  тази терапия, тъй като тя предлага най-малко инвазивна намеса. Имунотерапията ще активира имунната система и ще накара тялото само да се бори с туморните клетки. Лечението трябва да започне максимално бързо!

Сумата, която е необходима за започване на лечението е 65 000 евро. Тази сума включва лечението в клиниката, междинни изследвания, проучвания и други разходи покрай лечението в чужбина.Това е едно начало на битката, което е необходимо да бъде поставено  максимално скоро.Семейството е внесло  документи и във Фонда за лечение на деца в чужбина(ЦФЛД). Открити  са и следните  дарителски сметки на името на детето.

Дарителски сметки:Aлианц Банк България АД

BIC код: BUINBGSF

BG07BUIN95611100548124 

BGNBG77BUIN95611100548125 EUR

име: Георги Емилов Желязков

goshko@reactivit.net

Скъпи,  приятели и колеги,

Нека с доброто си дело всички ние  изпитаме удоволствие, като помогнем на един твърде млад човешки живот да се пребори в битката с коварната болест!

Нека чрез съпричастността си да направим по едно малко чудо и с обединени усилия да подкрепим Гошко в неговото  изпитание, защото винаги има надежда!

Лично аз и всички хора на община Белица вярваме, че нашият Гошко е истински боец и ще се справи в предстоящата му битка!

Вярваме, че Бог е в контрола на тази битка и с Неговата помощ и нашето старание ще направим всичко възможно по човешки, борбата да  бъде спечелена!

НАЙ-СЪРДЕЧНИ ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВЕ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ,

          


     К А У З И

ПОДКРЕПЕНИ ОТ РАДИО БЛАГОЕВГРАД


Снимка

ЗОВ ЗА ПОМОЩ ЗА ЛЮБОМИР РАЙКОВ

Снимка


Любомир Райков е с диагноза ЕПИЛИЕПСИЯ от 2011 година и до този момент все още не може да говори, не може да седи сам, не може да ходи. Родителите му са опитвали да бъде лекуван в различни клиники - в Тетевен, в Плевен, в София, във Виена - Австрия, в Анадолу - Турция. След година и половина лечение в Турция Любчо вече е значително по-добре, държи главата си стабилно, има напредък и със сядането, опитва се да говори, неща, които  карат родителите му да продължат напред. От рехабилитационнен център в Истанбул им дават големи надежди за възстановяване. Средствата обаче не стигат на семейството да продължи лечението - майката е безработна, отказват и работа като личен асистент, въпреки че детето е 100% инвалид, а за едно посещение са им необходими между 4 и 5 хил. лева (преглед, изследвания, престой, път). Затова родителите на детето се обръщат към всички добри и състрадателни хора със зов за помощ,  за да сбъднат най-голямата си мечта: Любчо да проходи, да каже МАМО, ТАТЕ, неща които радват всеки един родител.  Писмото със зов за помощ до Радио Благоевград и слушателите изпрати бащата на Любчо:

Райко Милев Райков, 5700, град Тетевен, област Ловеч; ж.к. Пеновото бл. 10 вх. Е ап 8

телефони: 067854539, 0889 636553

Райко Милев Райков

Банка ДСК Сметка номер 04/20106967

IBAN  BG41STSA93000020106967

Както и

Дарителска сметка:

Титуляр: Любомир Райков Райков
Банка: ДСК
IBAN: BG14 STSA 9300 0022 1421 25
BIC: STSABGSF

Нека дадем тази надежда на родителите и на малкия Любомир!

print Отпечатай
Още от категорията

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27

Кампания за животоспасяваща трансплантация на бели дробове на 44-годишния Даниел Петков

Българското национално радио подкрепя дарителска кампания за животоспасяваща операция на Даниел Петков . Мъжът очаква трансплантация на бели дробове. Освен  сумата са операцията обаче са необходими 6 хиляди евро за рехабилитация. Даниел Петков е на 44 години от София. Страда от рядко заболяване и дихателна недостатъчност. Единственият изход е..

публикувано на 14.06.17 в 14:17

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28

Младата Атанаска се нуждае от средства за лечение, което може да спаси единия ѝ крак

Обявяване: 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин се нуждае спешно от финансова помощ. Младото момиче е внезапно покосено от болестта Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива много бързо и само при деца. Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация на крака, а в клиника в..

публикувано на 14.02.17 в 13:40