Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кр. Каракачанов: Участието в едно правителство не е самоцел

Снимка: БГНЕС

Няма да се включим в управление, което няма желание да направи радикални промени в обществения живот. За нас участието в едно правителство не е самоцел - това заяви в Плевен лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той уточни, че до момента в Коалицията "Патриотичен фронт" няма индикация за нова среща или консултации с ГЕРБ:

Ние сме се разбрали, че ще гледаме нашата програма и извадените от нея 10 приоритета, в които има неща, от които ние никога няма да отстъпим. Няма как да отстъпим за възрастта за пенсиониране, няма как да отстъпим от мерките за борба с битовата престъпност и преодоляване на тази циганска престъпност, която залива България. Темата с енергетиката – ние не сме съгласни с логиката, че за да покрием дупките в НЕК, трябва да вдигнем цената на тока. Така че, участие може да има само ако се договорим за радикални неща, които ще бъдат направени в полза на обществото – коалиционно правителство, максимално широка подкрепа, а единствената партия, която трябва да бъде изолирана от властта, ние сме го казали ясно и категорично, е ДПС. Няма леви, няма десни – максимално широки, без ДПС.

Красимир Каракачанов, който е избран за депутат в 43-тото Народно събрание от Плевенския район, днес се срещна и разговаря с ръководството на МВР в Плевен по повод зачестилите кражби в селата в община Никопол.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени