Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветна и вкусна неделя

БНР Новини
Мая, София, Ясен, Гергана Йотова и Виолета Димитрова (отляво надясно)
Снимка: Вили Насвади

Тази неделя в „Хлапета BNR.“ ще поставим едно цветно и добро начало на деня.
Ще се срещнем с една майка, която създава невероятни играчки. Гергана Йотова пуска въображение си на свобода и смело „съживява“ зелена котка, мечок със син шал и куп други интересни неща. Какво е най-важно, когато се създава нова играчка и колко време е необходимо за направата й, ще разберем от Гергана.
Ще посетим и един френско-български ученически спектакъл. Във Френския институт се срещат деца от софийската 35-а гимназия „Добри Войников“ и техните приятели от колежа „Десе“ от град Тарб и гимназията „Пиер Мендес Франс“ от град Вик-ан-Бигор. Проектът им е посветен на приятелството между трите училища.
Ако сте любители на силните усещания, не пропускайте срещата ни с група деца, които тренират спортно катерене. Може ли всеки да се захване с този спорт, какви са опасностите и защо е полезно катеренето, ще ни разкрият треньорът Станимир Желязков и част от неговите ученици.
Най-сладкото – за десерт! Ще се пренесем до Перуджа, където се провежда фестивалът на шоколада. И понеже и ние искаме такъв, ще дадем някои идеи как да организираме такова сладко събитие.
Да се забавляваме заедно!

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна