Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудна победа на Григор Димитров на старта на турнира в Базел

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Базел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира в Базел с награден фонд близо 2 милиона евро след труден успех с 2:1 сета - 2:6, 6:4 и 6:2 над германеца Александър Зверев. 17-годишният германец получи "уайлд кард" за надпреварата и бе на път да поднесе една от големите изненади на турнира. На няколко пъти камерите показаха как Димитров се държи за десния глезен, като явно изпитваше болки и това затрудняваше движението му по корта.

Григор Димитров допусна пробив още в първия гейм, а талантливият Зверев веднага го затвърди при свой сервис. При 2:4 германецът проби още веднъж българския тенисист, а след това и бързо затвори сета при 6:2 след само 30 минути игра.

Българският тенисист реагира светкавично и успя да поведе с 3:0 гейма във втората част. В средата на сета обаче отново последва спад в играта на Димитров и Зверев веднага изравни до 3:3. Григор мина през още един труден момент - с много усилия той успя да спечели подаването си, след това поведе с 5:4 и приключи сета с нов пробив - 6:4.

Едва в третата част играта на българина намери своя ритъм, а първият пробив дойде при 3:2 за Григор. Мачът приключи след 6:2 за Григор, но най-запомнящия се момент бе последното разиграване в двубоя, в което двамата тенисисти направиха повече от 40 удара по топката, но нервите на Димитров се оказаха по-здрави и той принуди съперника си да сгреши.

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде канадецът Вашек Поспишил, който отстрани Ярко Ниеминен от Финландия след 6:3, 6:7 и 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна