Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Симеонов: ПФ ще търси съдействие за ограничаване влиянието на етническите партии

Снимка: БГНЕС

НФСБ и ВМРО са за здрава, богата и силна нация, за възраждане и утвърждаване на основните български добродетели – любов към родината, трудолюбие, скромност, честност, човеколюбие, свобода. Това каза в словото си Валери Симеонов от Патриотичния фронт. Пред народните представители той очерта целите на парламентарната група.

В областта на икономиката са необходими промени в законодателството с цел освобождаване на малките и средни предприятия от ограниченията и ненужно строгите нормативи, поставящи ги в зависимост от рекета на държавния чиновник. Като второ той посочи разпределянето на земеделските субсидии в подкрепа на малките стопанства, както и създаване на дългосрочна национална стратегия за туризма и ефективното усвояване на европейските средства.

Патриотичният фронт ще настоява за незабавно извършване на одит и ревизия в енергетиката под контрола на специална комисия на НС, коренна промяна в дейността на ДКЕВР и нормативната база за определяне на цените на енергията, замразяване и понижаване цената на електроенергията за гражданите и бизнеса, спешно проучване на газовите находища в Черно море и в страната по конвенционалния метод, както и изграждане на заместващи резервни газопроводи със съседните страни.

Незабавно стабилизиране на банковата система и разследване на причините и виновните за банковата криза, забрана на едностранната промяна на лихвения процент от банките, запазване на плоския данък за бизнеса и въвеждане на прогресивно семейно подоходно облагане, реална децентрализация на общините, посочи още Симеонов. Той поиска още намаляване на партийните субсидии и въвеждане на таван за тях.

Патриотичният фронт е и за пресичане на практиката майчинството и бедността да се превръщат в доходен бизнес. От формацията искат осигуряване на достойни старини и премахване на монопола на НЗОК, както и спешни мерки за разбиване на картела във фармацевтиката и понижаване цената на лекарствата.

Цялостна образователна реформа и връщане на възрожденския дух и националното самосъзнание в училищата и университетите искат от Патриотичния фронт. Настоява се и за най-малко 30% квота за българските произведения на културата във всички средства за масова инфомация. Симеонов иска и драконовски мерки срещу еконарушителите, но и спиране диктата на платените псевдоеколози, както и национална стратегия за защита на българската гора.

Симеонов посочи още, че трябва да се осигури правото на българския гражданин да използва оръжие в защита на своя живот, здраве и собственост в своя дом, което е най-евтиният начин за пресичане на битовата престъпност.

От формацията настояват за незабавна промяна на изборния закон и въвеждане на задължително гласуване. Право на глас да имат само граждани, добре владеещи писмен и говорим български език.

Симеонов иска въвеждане на военно обучение в средния образователен курс. Външната политика да бъде подчинена в полза само на националния интерес, каза той. Страната ни трябва да изработи специална стратегия за българите в чужбина, както и към чуждите граждани с българско самосъзнание, добави той.

Патриотичният фронт ще търси съдействие и еднодействие с всички политически сили за ограничаването на влиянието и отстраняване от властта на представителите на рушащите устоите на държавността етнически партии, подчерта Валери Симеонов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!