Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-доброто от българската литература т.г. излиза в два алманаха. Поетичния представят довечера

Тази вечер в читалище „Николай Хайтов 1936“ в София представят Алманаха „Нова българска литература – Поезия“. В него е публикувано най-доброто от съвременната българска литература за 2014 година. Изданието дава възможност на автори, известни предимно в интернет, да бъдат публикувани в книжен вариант и да достигнат до широката публика. В него влизат 280 произведения на 56 съвременни български поети, повечето победители в престижни литературни конкурси през изминалата година.

На 25 ноември предстои представянето и на Алманах „Проза" 2014. Той е достигнал рекордните 450 страници с произведенията на 30 автори.

През тази година алманасите „Нова българска литература“ излизат за шести пореден път. През ноември и декември те ще бъдат представени в различни градове на България.

От 2012 година Българското национално радио е медиен партньор на тази инициатива.

Какво точно включват ценните издания в студиото разказва председателят на Фондация „Буквите“ Иван Богданов. Едно от доказателствата за таланта на българските автори, за които говори той, също участва в разговора – младата поетеса Христина Маджарова. Тя е носителка на многобройни награди от литературни конкурси.

Чуйте повече от Иван Богданов за емблематичните алманаси и за предстоящия конкурс „Жени и вино“, както и избрани стихове на Христина Маджарова, поднесени в ефир от нея.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна