В църква "Св. Архангел и Михаил" в Хасково се събират дарения за 9-месечната Виктория

Виктория/дарения
Снимка: Дора Атанасова

В хасковската църква "Св. Архангел и Михаил" се събират дарения за 9-месечната Виктория, която вчера загуби майка си.  В дарителската кампания се включи и БНР.

9-месечната Виктория от вчера е сираче. Майка й Стела издъхна в нечовешки мъки, без медицинско обслужване, защото е нямала здравни осигуровки. Отец Димитър се обърна към медиите за помощ:

Тъй като сам човек не може нищо да направи, затова решихме да се обърнем към медиите. Когато застанат зад една такава кауза, се надяваме тя да е успешна и с добър край. Не е важно да дадеш много пари, важното е, че 500 -1000 души да минат, по пет лева да дадат, са предостатъчно за едно добро начало на детето.

Журналистите Тодор Кръшков и Диана Иванова започнаха битка с институциите, за да може Вики да остане при леля си Радостина, която иска да я отгледа.

Първо болницата, идеята беше да я приемат в болница да облекчат последните й дни и часове на жената. Изпратиха все пак екип. На следващия ден занесох епикризата от Александровска болница, видяха я, изпратиха доктор, който констатира безнадеждно състояние. Дойдоха социалните, отдел за закрила на детето, за да започнат някаква процедура за незабавна закрила на детето. След моето излизане от апартамента са направили проблем, че детето било снимано, което просто ме потресе, защото не знам до кога ще е такава чиновническа и бюрократична България. Този закон за закрила на детето е направен да закриля детето и да се прави всичко за доброто на детето.

В Хасково се случи така, че ние показахме, че сме хора за много кратко време. Може би за часове се задвижи кампанията много по-бързо, отколкото институциите.

Днес на храмовия празник на църквата Св. Архангел Михаил, стотици, трогнати от съдбата на Вики дариха средства, храна и дрехи.

Да помогнем. Това детенце, няма никаква вина. Памперси, мляко, всичко.

Още от категорията

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

Стоян от Алеково се нуждае от помощ за операция на очите

Стоян от Алеково, област Силистра, който е вече сляп с перде на двете очи, се нуждае от помощ. Нужна е сума от 1200 лева за корекция поне на едното око. Ако има желаещи да дарят средства, могат да ги преведат в кметството на селото  - тел. 0886 511 123 и 0887 944 331.

публикувано на 01.11.17 в 11:30

Да подкрепим журналистката Анна Брандийска

Финансовият журналист Анна Брандийска, която страда от множествена склероза, може да получи лечение в чужбина. Сега Анна се нуждае от нашата и вашата подкрепа. От години тя страда от множествена склероза, като пораженията от заболяването стават все по-тежки. Засега не е открито лечение, но лекарите дават надежда, че ако се приложи експериментална..

публикувано на 26.10.17 в 12:41

Да подкрепим Руми

Румяна Шакалова има нужда от помощ. Тя страда от прогресивно онкологично заболяване. След като повече от четири месеца я лекуват от ангина, тя за първи път чува диагнозата "рак" в крaя на юни. Вероятността химио- или лъчетерапия да й помогне е по-малка от 30%. Румяна е била на консултация в германска клиника. След множество изследвания и..

публикувано на 20.10.17 в 15:34

Зов за помощ

Зов за помощ за Невсе Арнауд Да сбъднем една мечта за живот! Да помогнем на 23-годишната Невсе Арнауд - това слънчево, усмихнато и упорито момиче, студентка четвъртокурсничка в Стопанския факултет на ЮЗУ “Неофит Рилски“ в специалността “Счетоводство и контрол“. Невсе е родена и израснала в гр.Гоце Делчев.Тя се ражда с тежката диагноза..

обновено на 12.10.17 в 10:48

Петър Иванов от Велико Търново се нуждае от помощ

Силата на човешкия дух е безгранична, когато имаш приятелска подкрепа. Когато съдбата ти е нанесла удар, най-лошото нещо е да останеш сам и да се предадеш. В предаването "Хоризонт за вас" разказваме за 41-годишния Петър Иванов от Велико Търново, който след автомобилна катастрофа преди 11 години е прикован на легло и за неговата фея - домашната помощница..

публикувано на 06.10.17 в 17:42

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27