В църква "Св. Архангел и Михаил" в Хасково се събират дарения за 9-месечната Виктория

Виктория/дарения
Снимка: Дора Атанасова

В хасковската църква "Св. Архангел и Михаил" се събират дарения за 9-месечната Виктория, която вчера загуби майка си.  В дарителската кампания се включи и БНР.

9-месечната Виктория от вчера е сираче. Майка й Стела издъхна в нечовешки мъки, без медицинско обслужване, защото е нямала здравни осигуровки. Отец Димитър се обърна към медиите за помощ:

Тъй като сам човек не може нищо да направи, затова решихме да се обърнем към медиите. Когато застанат зад една такава кауза, се надяваме тя да е успешна и с добър край. Не е важно да дадеш много пари, важното е, че 500 -1000 души да минат, по пет лева да дадат, са предостатъчно за едно добро начало на детето.

Журналистите Тодор Кръшков и Диана Иванова започнаха битка с институциите, за да може Вики да остане при леля си Радостина, която иска да я отгледа.

Първо болницата, идеята беше да я приемат в болница да облекчат последните й дни и часове на жената. Изпратиха все пак екип. На следващия ден занесох епикризата от Александровска болница, видяха я, изпратиха доктор, който констатира безнадеждно състояние. Дойдоха социалните, отдел за закрила на детето, за да започнат някаква процедура за незабавна закрила на детето. След моето излизане от апартамента са направили проблем, че детето било снимано, което просто ме потресе, защото не знам до кога ще е такава чиновническа и бюрократична България. Този закон за закрила на детето е направен да закриля детето и да се прави всичко за доброто на детето.

В Хасково се случи така, че ние показахме, че сме хора за много кратко време. Може би за часове се задвижи кампанията много по-бързо, отколкото институциите.

Днес на храмовия празник на църквата Св. Архангел Михаил, стотици, трогнати от съдбата на Вики дариха средства, храна и дрехи.

Да помогнем. Това детенце, няма никаква вина. Памперси, мляко, всичко.

print Отпечатай
Още от категорията

Зов за помощ

    Да помогнем на Бобчо, да дарим надежда!  Божидар Георгиев Спасов – Бобчо  е на 11 години и страда от рядкото заболяване полимикрогирия, ДЦП –квадрипареза и епилепсия. Детето е родено нормално, доносено, според лекарите всичко при него е било нормално.  В края на петия месец майката е забелязал, че Боби държи ръчичките си..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28

Младата Атанаска се нуждае от средства за лечение, което може да спаси единия ѝ крак

Обявяване: 18-годишната Атанаска Тарашева от Девин се нуждае спешно от финансова помощ. Младото момиче е внезапно покосено от болестта Сарком на Юинг, заболяване на костите, което се развива много бързо и само при деца. Атанаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицинските специалисти у нас препоръчват ампутация на крака, а в клиника в..

публикувано на 14.02.17 в 13:40

Благотворителен концерт в подкрепа на 4-годишния Емо

Благотворителен концерт в подкрепа на Емо организират възпитаници на Професионална гимназия по електротехника и автоматика. Той ще се състои на 28 ноември 2016 г. от 19:00 ч. в Синдикален дом на културата на транспортните работници в България на бул. "Мария Луиза" № 106. С молба за помощ се обръщат близки на детето: "Емо е само на 4..

публикувано на 16.11.16 в 13:28

Да помогнем на бургаската музикантка Диана Манолова

 Оперни интерпретации на световните композитори Моцарт, Верди и Винченцо Белини ще звучат тази вечер /11 септември/ от 19.00 часа в Културния център "Морско казино".  В музикалната програма ще се изявят възпитаниците от майсторския клас на известната пианистка Катя Янева Борисова. Концертът е във финалния ден на заниманията, които започнаха..

публикувано на 11.09.16 в 09:28