В църква "Св. Архангел и Михаил" в Хасково се събират дарения за 9-месечната Виктория

Виктория/дарения
Снимка: Дора Атанасова

В хасковската църква "Св. Архангел и Михаил" се събират дарения за 9-месечната Виктория, която вчера загуби майка си.  В дарителската кампания се включи и БНР.

9-месечната Виктория от вчера е сираче. Майка й Стела издъхна в нечовешки мъки, без медицинско обслужване, защото е нямала здравни осигуровки. Отец Димитър се обърна към медиите за помощ:

Тъй като сам човек не може нищо да направи, затова решихме да се обърнем към медиите. Когато застанат зад една такава кауза, се надяваме тя да е успешна и с добър край. Не е важно да дадеш много пари, важното е, че 500 -1000 души да минат, по пет лева да дадат, са предостатъчно за едно добро начало на детето.

Журналистите Тодор Кръшков и Диана Иванова започнаха битка с институциите, за да може Вики да остане при леля си Радостина, която иска да я отгледа.

Първо болницата, идеята беше да я приемат в болница да облекчат последните й дни и часове на жената. Изпратиха все пак екип. На следващия ден занесох епикризата от Александровска болница, видяха я, изпратиха доктор, който констатира безнадеждно състояние. Дойдоха социалните, отдел за закрила на детето, за да започнат някаква процедура за незабавна закрила на детето. След моето излизане от апартамента са направили проблем, че детето било снимано, което просто ме потресе, защото не знам до кога ще е такава чиновническа и бюрократична България. Този закон за закрила на детето е направен да закриля детето и да се прави всичко за доброто на детето.

В Хасково се случи така, че ние показахме, че сме хора за много кратко време. Може би за часове се задвижи кампанията много по-бързо, отколкото институциите.

Днес на храмовия празник на църквата Св. Архангел Михаил, стотици, трогнати от съдбата на Вики дариха средства, храна и дрехи.

Да помогнем. Това детенце, няма никаква вина. Памперси, мляко, всичко.

Още от категорията

Да помогнем на Ели да живее

Елисавета Дафова, наш колега и приятел, дългогодишен служител на БНР – Радио Пловдив, се нуждае от финансова помощ за животоподдържаща терапия и трансплантация на бял дроб. Диагнозата на Ели, която е на 48 години, е 4-ти стадий на идиопатична белодробна артериална хипертония, едно от редките заболявания в света, което е невъзможно да се..

публикувано на 03.04.18 в 15:55

За живота на Поли и за приятелството

Едно 17-годишно момиче се бори за живота, за съжаление такива новини не са рядкост. Цяло училище се мобилизира да събере средства за операция, това е забележителният факт. Те сами ни потърсиха, за да достигне молбата им до повече хора. Не зная дали сте виждали колко силни, убедителни, изобретателни и смели могат да бъдат децата, когато от..

публикувано на 20.12.17 в 13:35
Кристиян Георгиев Илиев

Да помогнем на 9-годишния Кристиян

9-годишният Кристиян Илиев, който на 25 октомври е диагностициран с много агресивно злокачествено заболяване - Сарком на Юинг /бързо развиващ се тумор на костите/, има нужда от средства за лечение. Родителите са се свързали с някои от най-добрите болници в Европа за консултация и лечение. На база изследванията, които са изпратили, им е..

публикувано на 16.12.17 в 10:08

Благотворителен концерт за събиране на средства за спешна операция на журналистката Станислава Пирчева

На 12-и декември 2017-а от 19 ч. в клуб „Rock It” в София (ул. "Петко Каравелов" №5) ще се състои благотворителен концерт за събиране на средства за спешна операция по отстраняване на тумор в мозъка на журналистката от БНР Станислава Пирчева! Нека заедно покажем на Станислава, че по Коледа стават чудеса! Нека ние бъдем нейното чудо! Заедно,..

публикувано на 06.12.17 в 10:39

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение

Журналистката от БНР Станислава Пирчева се нуждаe спешно от финансова помощ за лечение. Средствата са необходими за отстраняване на мозъчен тумор (менингеома). Образуванието нараства и застрашава зрението. Дарителска банкова сметка:  Raiffeisen BANK, IBAN BG53 RZBB 9155 1008 770 503

публикувано на 27.11.17 в 11:53

Журналистът от БНР Станислав Буковалов се нуждае спешно от помощ за лечение

Колегата ни Станислав Буковалов, журналист от БНР, се нуждае спешно от финансова помощ за лечение. Той претърпя две хирургически интервенции за отстраняване на аденом на хипофизата.  След последвал мозъчен абсцес обаче се налага да му бъде извършена нова интервенция – за поставянето на скъпоструващ имплант на мястото на отстранената кост на..

публикувано на 17.11.17 в 10:52

Стоян от Алеково се нуждае от помощ за операция на очите

Стоян от Алеково, област Силистра, който е вече сляп с перде на двете очи, се нуждае от помощ. Нужна е сума от 1200 лева за корекция поне на едното око. Ако има желаещи да дарят средства, могат да ги преведат в кметството на селото  - тел. 0886 511 123 и 0887 944 331.

публикувано на 01.11.17 в 11:30