В църква "Св. Архангел и Михаил" в Хасково се събират дарения за 9-месечната Виктория

Виктория/дарения
Снимка: Дора Атанасова

В хасковската църква "Св. Архангел и Михаил" се събират дарения за 9-месечната Виктория, която вчера загуби майка си.  В дарителската кампания се включи и БНР.

9-месечната Виктория от вчера е сираче. Майка й Стела издъхна в нечовешки мъки, без медицинско обслужване, защото е нямала здравни осигуровки. Отец Димитър се обърна към медиите за помощ:

Тъй като сам човек не може нищо да направи, затова решихме да се обърнем към медиите. Когато застанат зад една такава кауза, се надяваме тя да е успешна и с добър край. Не е важно да дадеш много пари, важното е, че 500 -1000 души да минат, по пет лева да дадат, са предостатъчно за едно добро начало на детето.

Журналистите Тодор Кръшков и Диана Иванова започнаха битка с институциите, за да може Вики да остане при леля си Радостина, която иска да я отгледа.

Първо болницата, идеята беше да я приемат в болница да облекчат последните й дни и часове на жената. Изпратиха все пак екип. На следващия ден занесох епикризата от Александровска болница, видяха я, изпратиха доктор, който констатира безнадеждно състояние. Дойдоха социалните, отдел за закрила на детето, за да започнат някаква процедура за незабавна закрила на детето. След моето излизане от апартамента са направили проблем, че детето било снимано, което просто ме потресе, защото не знам до кога ще е такава чиновническа и бюрократична България. Този закон за закрила на детето е направен да закриля детето и да се прави всичко за доброто на детето.

В Хасково се случи така, че ние показахме, че сме хора за много кратко време. Може би за часове се задвижи кампанията много по-бързо, отколкото институциите.

Днес на храмовия празник на църквата Св. Архангел Михаил, стотици, трогнати от съдбата на Вики дариха средства, храна и дрехи.

Да помогнем. Това детенце, няма никаква вина. Памперси, мляко, всичко.

Още от категорията

Нина Василева има нужда от средства за борба с рака на маточната шийка и усложнения в бъбречната функция

35-годишната Нина Василева от Силистра има нужда от помощ и подкрепа. Младата майка се грижи за дете аутист.  Преди 3 месеца тя се е сблъскала с тежката диагноза рак на маточната шийка, а при химиотерапията последвали усложнения в бъбречната функция. За лечението ѝ са необходими средства.  Подробна информация и медицинска документация можете да..

публикувано на 02.08.17 в 19:27

Кампания за животоспасяваща трансплантация на бели дробове на 44-годишния Даниел Петков

Българското национално радио подкрепя дарителска кампания за животоспасяваща операция на Даниел Петков . Мъжът очаква трансплантация на бели дробове. Освен  сумата са операцията обаче са необходими 6 хиляди евро за рехабилитация. Даниел Петков е на 44 години от София. Страда от рядко заболяване и дихателна недостатъчност. Единственият изход е..

публикувано на 14.06.17 в 14:17

Божидар Кръстев от Камено се нуждае от средства за операция в Турция

32 хиляди 650 долара са необходими за спасяване на живота на 7-годишния Божидар Кръстев от бургаския град Камено. Детето страда от тумор на гръбначния стълб и вече е оперирано веднъж у нас. Нуждае се от спешна втора операция, която ще се извърши в турска клиника на 10-и май. До дни Фондът за лечение на деца в чужбина ще излезе със..

публикувано на 04.05.17 в 12:10

Зов за помощ

Зов за помощ за Весела Божкова! Нежната половинка на популярния дует Весела и Любен Божкови, които са сред най-ярките изпълнители на фолклор от Пиринския край, се нуждае от помощ за лечение. За да продължават да ни радват от сцената с красивите си изпълнения, Радио Благоевград се обръща с молба да протегнем ръка и помогнем на ВеселD Любенова..

обновено на 19.04.17 в 11:21

Да дарим живот на Атанаска

18-годишната Атанаска Тарашева от Смолян се бори с тежкото заболяване Сарком на Юинг. Болестта засяга костите, развива се много бързо и само при деца. Семейството на младото момиче отправя апел за помощ, тъй като не може да осигури необходимата сума за лечението. А танаска има злокачествено образувание на единия крак. Медицински..

публикувано на 11.04.17 в 10:28

Божидар Спасов се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Божидар Спасов страда от рядко заболяване и се нуждае от нашата помощ. Момчето е на 11 години, а майка му Полина Божилова се грижи сама за него. БНР разказа за детето в края на миналата година, когато той беше подпомотнат от инициативата "Българската Коледа". Божидар се ражда с детска церебрална парализа, но..

публикувано на 21.03.17 в 12:27

Плевенските лекари набират на средства за лечение на колегата си д-р Цветан Маринов

Плевенските лекари подеха инициатива за набиране на средства, за да помогнат в тежък момент на колегата си д-р Цветан Маринов – един от най- добрите специалисти в областта по "Уши, нос и гърло", който е диагностициран с карцином на панкреаса. На медика е необходима поредица от химиотерапии, които, по първоначални изчисления, възлизат на 20 000..

публикувано на 15.03.17 в 11:28