Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият по рода си у нас и на Балканите форум за социални иновации чрез емпатия ще се проведе от днес до 16-и ноември в Пловдив

Снимка: БГНЕС

Първият по рода си у нас и на Балканите форум за социални иновации чрез емпатия ще се проведе от днес до 16-и ноември в Пловдив. Инициативата е на сдружение „Фабрика за идеи“ и се осъществява със съдействието на Община Пловдив, Екологично сдружение „За Земята“ и други партньорски организации.   

Според организаторите програмата, включваща десетки разнообразни събиитя, си поставя за цел да събуди гражданския потенциал за нови модели в икономиката, образованието и начина на управление, чрез които да се постигне ефективност и качество на социалното въздействие. Гостуващи лектори ще представят пред участниците във форума няколко успешно действащи подобни проекти. Сред тях е така нареченият “Добра торба“, целящ да повиши жизнения стандарт на десетки жени на възраст над 50 години в Сърбия, система за солидарно градско земеделие, която е успяла да привлече вече хиляди хора в Бавария, а също - банка, която вместо клиенти има 37 хиляди членове, дефиниращи сами инвестиционната й политика.

Сред акцентите на форума е документален театър, търсещ вместо зрители - събеседници, а в центъра на Пловдив вече е експонирана и изложбата, озаглавена „Сетивно“, необикновено творческо изследване, в което участват четирима незрящи и един фотограф. Също като част от програмата ще се проведе и конкурс за преобразяване на градската среда в Пловдив.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени