Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Срещата на Кубрат Пулев с Владимир Кличко и представянето на талантливите български деца Крисия, Хасан и Ибрахим на песенния конкурс "Евровизия", са само две от темите, които намират място в днешните вестници.

На първите си страници изданията ТЕЛЕГРАФ и МОНИТОР поместват репортаж от Германия, където се проведе боксовия мач Пулев-Кличко, озаглавени "Кубрат накара Хамбург да говори български". МОНИТОР допълва бяло-зелено-червена вълна заля града.

 Вестник ПРЕСА съобщава за предстояща среща между социалния и финансовия министър, на която, както отбелязва вестникът, се очаква да бъдат изгладени противоречията по спорните теми - за коледните добавки и възрастта за пенсиониране.

 24 ЧАСА публикува позиция на финансовия министър Владислав Горанов, изразена пред Нова телевизия, от която разбираме, че България се нуждае от нов централен банкер, който да възстанови доверието в банковата система след кризата с КТБ.

 Изданията цитират и казаното в интервю за БНР от евромисаря Кристалина Георгиева, в което тя призовава правителството да не отлага реформите у нас.

 На челно място ТЕЛЕГРАФ извежда тревожната констатация, че 20 хиляди асансьора у нас са опасни и ще бъдат спрени до дни.

 ПРЕСА  допълва темата със заглавието, че половината асансьори в Пиринско са опасни.

 От първата си страница СТАНДАРТ информира, че и тази година ще плащаме и при спряно парно. Вестникът цитира Валентин Николов от ГЕРБ, който заявява, че прилагането на евродирективата за отпадането на такса "сградна инсталация" се отлага, тъй като трябва да бъде подложена на широки дебати.

 Във водещия си материал ПРЕСА съобщава за открито голямо находище от базалт в Странджа - Сакар, което ще позволи да правим каменна вата от базалт.

 От същия вестник научаваме и за това, че вирусът "Масачузетс" е предизвикал усложения, довели до лечение в реанимация на осем пациенти в столицата след изкаран грип.

ТРУД избира тъжната информация, че психиатриите у нас са препълнени. Увеличават се българите, които заради психично заболяване не влизат за лечение в болница, уточнява още изданието и цитира експерти, според които ако има електронно здравеопазване ще се знае кой и за какво се лекува, колко дълго и какво се случва след изписването му.

 Здравна новина са поставили начело на броя си тази сутрин и вестниците МОНИТОР и ТЕЛЕГРАФ, които алармират, че пада възрастта на семействата без деца.

На фона на стряскащите данни, вестник СТАНДАРТ пише на първата си страница, че е проплакало първото бебе в кабинета. Става дума за новородения син на министъра на правосъдието Христо Иванов.  

СТАНАДАРТ  акцентира и на информацията, че до пети декември местата за Нова година свършват. СПА хотелите хит, софиянци резервират селски къщи, пише още вестникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна