Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Исмаилов: Няма сериозни аргументи Орхан Исмаилов да бъде оттеглен като заместник-министър на отбраната

Снимка: БГНЕС

Това заяви в парламента председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов, чийто представител е заместник- министърът. Повод за коментара е изразеното от Валери Симеонов от Патриотичния фронт несъгласие с назначаването на Орхан Исмаилов. Той е предложение на местните структури и поради липса на правила кандидатурата му не е одобрена предварително от Реформаторския блок, обясни Корман Исмаилов и подчерта, че премиерът Борисов е одобрил заместник- министрите:

Качествата на Орхан Исмаилов са безспорни, но тук става въпрос за нещо друго. Атаката идва точно от тези ретроградни среди, предимно агенти и доносници на тоталитарната, репресивна Държавна сигурност. Бих посъветвал заместник-министър Исмаилов да съди, ако това са думите на господин Симеонов, че бил агент.

Съгласно подписаното коалиционно споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, заместник-министри, членове на политически кабинети и др., се определят от ресорните министри, в случая от министъра на отбраната Николай Ненчев от Реформаторския блок, в процедура на съгласуване с министър-председателя.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна